Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/digieinf/public_html/foodtest.old/fuggvenyek.php on line 2
Foodtest - Az ételintolerancia hagyományos diagnózisa
HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Az ételintolerancia hagyományos diagnózisa

Az étel-intolerancia vizsgálat régi módszereAz ételintolerancia hagyományos diagnosztikája és kezelése az úgynevezett eliminációs diétán alapszik. Az eliminációs diéta egy 4-6 hetes nagyon szigorú étrendet jelent, amikor csak bizonyos húst, rizst, zöldséget és némi gyümölcsöt lehet enni. Ennek célja a szervezet megtisztítása minden reaktív élelmiszertől. Mivel ételek százai okozhatnak intoleranciát, mást nem szabad fogyasztani a diéta alatt, illetve az éttermi étkezés is nagyon nehézkessé válik. Az eliminációs diéta egyhangú, nehéz maradéktalanul betartani, illetve a korlátozott táplálkozás miatt vitaminok és ásványi anyagok extra bevitele is szükséges lehet.
A gyanított érzékenységet okozó élelmiszerek diétában történő alkalmazásával és elvonásával, illetve a tünetek több héten keresztül tartó figyelésével lehet az ételintoleranciát kiváltó ételre következtetni. Ez egy hosszú folyamat, mely a nem megfelelő kontroll és a diéta megszegése miatt bizonytalan is lehet.
Ezt helyettesíti az egyszerűen elvégezhető FOODTEST 200+  laboratóriumi vizsgálat vagy a FoodDetective teszt, mely az ételek ellen termelt, intoleranciát okozó IgG antitesteket mutatja ki.