Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/digieinf/public_html/foodtest.old/fuggvenyek.php on line 2
Foodtest -
HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Javultak az eredményeim, még mindig van ételintoleranciám?

Javultak az eredményeim, még mindig van ételintoleranciám? Már a második FOODTEST-et végeztettem el, előzőleg nagyon magas értékeket mutatott a vizsgálat a glutén esetén, a tojás és a tej esetén is. Pontosan betartottam a diétát az elmúlt hónapokban, ennek köszönhetően több összetevőnél is sokat csökkent a pozitív érték. Én is sokkal jobban érzem magam, de a vizsgálat szerint még mindig vannak olyan ételek, amire érzékeny vagyok. Ez azt jelenti, hogy még mindig van ételintoleranciám? Meddig szükséges tartani a diétát?

Válasz: Mostani tesztje enyhén pozitív érzékenységet mutat a tehéntej fehérje tartalmára. A laktóz mentes tej tejcukrot nem, de tejfehérjét tartalmaz. A növényi eredetű tej és tejtermékek fogyasztása javasolt. A kazein (tejfehérje) negatív eredménye miatt más állatok ( kecske, juh, bivaly ) teje és tejterméke fogyasztható. A tojássárgája korlátozás nélkül fogyasztható, felhasználható ételkészítéshez. Tojásfehérje értéke 21. A határesetbe került élelmiszerek heti 1-2 alkalommal fogyaszthatóak vagy felhasználhatóak ételkészítéshez. Tojásfehérje helyett növényi eredetű tej, almapüré,  banánpüré, főtt áttört burgonya, paradicsom püré, olaj, Loprofin tojáspótló por  használható az étel jellegétől függően.

A búza és kukorica értéke még sajnos mindig magas. Az előző test eredményei nem számszerűsítettek, így nem tudjuk honnan indultak az értékek. A gliadin (glutén) a negatív tartományba került, így a gliadin mentességre már nem kell ügyelnie.  Továbbra is kerülendő a kukorica,  búza és búza eredetű élelmiszerek fogyasztása. Lisztféleségek közül felhasználható pl: a rozs, rizs, szója, zab, lenmag,  kókusz, quinoa stb. A kóladió készen vásárolható süteményekben, kekszekben, üdítőitalokban fordul elő. 

A sörélesztő pozitivitása miatt az erjesztett italok ( bor, sör ) kerülése javasolt. Sütemények készítésénél célszerűbb élesztő mentes sütőport, szódabikarbónát használni.