Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/digieinf/public_html/foodtest.old/fuggvenyek.php on line 2
Foodtest - Mi az ételintolerancia?
HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Mi az ételintolerancia?

Az ételintolerancia a szervezet abnormális reakciója bizonyos ételekre, melynek hátterében többféle mechanizmus állhat. A FOODTEST 200+ az immunválasz következményeként kialakult ételérzékenységeket vizsgálja. A vérvizsgálat során az élelmiszerek ellen termelődött IgG típusú antitestek mennyisége kerül meghatározásra. 

Az ételintolerancia általában nem veszélyes betegség, azonban az élelmiszerekre kialakuló érzékenység nagyon kellemetlen tüneteket okozhat és nagy mértékben ronthatja az életminőséget. 

Az étel-intolerancia meghatározása

Ételallergia viszonylag ritkán fordul elő, az ételintolerancia viszont minden harmadik embert érint. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak és nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé. 

A tünetek sokszor csak hosszú órákkal vagy napokkal az étel elfogyasztása után mutatkoznak, illetve sok esetben csak a rendszeres fogyasztás következtében alakulnak ki. Hagyományos módszerekkel nem könnyű rájönni, hogy pontosan mely élelmiszerek okozzák a problémákat.

Részletes szakmai tájékoztató