Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/digieinf/public_html/foodtest.old/fuggvenyek.php on line 2
Foodtest - Pácienseink tapasztalatai
HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Pácienseink tapasztalatai

Mások tapasztalatai Önnek is útjelzők lehetnek

Sok-sok beszámoló gyűlt már össze pácienseinktől arról, hogy milyen sokféleképp próbálták diagnosztizálni tüneteiket a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálat előtt.

Örömmel írják meg nekünk, hogy panaszaik a vizsgálat eredményeinek ismeretében megkezdett diéták hatására enyhülnek, és végre jól érzik magukat a bőrükben!

Nézze meg Ön is, hogy milyen előzményekről számolnak be pácienseink, és milyen eredményeket értek el mára!

Ha Ön a saját tüneteit nem találja egyik kategóriában sem, akkor használja a szabad szavas keresőt!

 Hashimoto,IR – ezt három éve állapították meg – magyarul pajzsmirigybetegség. Ezt torokkaparásos, köhögős allergiás tünetek kísérték. Voltam endokrinológusnál, allergológusnál, természetgyógyásznál is, de végül egy hasonló betegségben szenvedő lány segített. Az ő blogján olvastam a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálatról. Gondoltam nincs mit veszítenem. A vizsgálat meglepett, mert vörös vesebabot nem fogyasztottam, mégis pozitív lett. A többi ételre, ami kijött – én is gyanakodtam. A dietetikai tanácsadást kicsit lehetne személyre szabottabb , bár így is sikerült a saját diétámat összeállítani. Én mindent kihagytam az étrendből, amire érzékeny vagyok. Három hónap alatt az allergiás tüneteim teljesen megszűntek, nekem megérte és bárkinek ajánlom, aki nem az orvosi vizsgálatok ellenére nem kap konkrét választ a panaszaira.

B.Zs. (2016.04.hó)

 

emésztési panaszok, légúti betegségek, autoimmun reakció

 


Táplálkozási problémákra eredeztetett meddőség lehetősége merült fel. Orvosi javaslatra kértem a FOODTEST 200+ vizsgálatot, a nőgyógyász ajánlotta. Minden pozitív eredmény meglepett, hiszen nem éreztem problémásnak az általam fogyasztott ételek összetételét. A tejet, tejtermékeket, búzalisztet, árpát, narancsot, tojásfehérjét, zellert és kukoricát 3 hónapig nem fogyasztottam . A diétámat a FOODTEST dietetikusának segítségével állítottam össze. Már 1 hónap után éreztem változást, de mivel nekem nem voltak korábban jól leírható panaszaim, így más jellegű eredménye volt a diétának.

Kiegyensúlyozottságot adott, kevésbé idegesítettem fel magam a hétköznapokban. Fogytam is, de nem betegesen, hanem pont ott ahol esetleg kellett volna. Bízom benne, hogy hamarosan a nőgyógyászati problémák tekintetében is eredményt hoz. Mindenképpen javaslom a teszt elvégzését bárkinek - még olyanoknak is akinek a klasszikus tünetei nincsenek, de pl. fáradékony, vagy fogyni szeretne, hiszen nem árt tisztában lenni vele, hogy milyen élelmiszerek azok, amik a legkönnyebben emészthetők a szervezet számára.

Én a 200+os teszten vettem részt, de ha van rá mód, célszerűnek tartanám bevezetni olyan szűkített - egy élelmiszer csoportra vonatkozó tesztet, ami pénztárcakímélő, ha valaki a 40-es, Food Detectivet végzi el, és látszik, hogy pl. a tejfélék pozitívak, akkor ne kelljen a 200+-t megcsináltatnia, hanem pl. csak a tejfélékre tudjon egy átfogó szűrést végeztetni kedvezőbb árért.

S.E. (2016. 01. hó)

meddőség, ingerültség, súlyproblémák

 


Rendszeres haspuffadás és ízületi fájdalmak miatt döntöttem a FOODTEST 200+ mellett. Korábban már kiiktattam az étrendemből a glutént és a tejet, de ez sem volt elég. A problémáimmal háziorvosnál, gasztroenterológusnál, allergológusnál, belgyógyásznál és reumatológusnál is volt.

Jó ideig gyógyszereket szedtem, többféle, nagyon erős tablettákat írtak fel. De semmilyen bogyó nem segített a tünetek enyhítésében.

Azt sejtettem, hogy valamilyen intolerancia okozhatja a gondot, de a kukoricára nem gondoltam. Így mostmár glutén, tej és kukorica mentesen táplálkozom. 3 hónap alatt az ízületi és a hasi problémáim teljesen megszűntek.

Azóta, hogy a FOODTEST-en voltam, utána olvastam és kiderült, hogy a kukorica és a glutén is okozhat ízületi gyulladást. Nálam kezdődő autoimmun betegséget diagnosztizáltak az orvosok, de a diéta teljesen visszaszorította. Jelenleg teljesen tünetmentes vagyok. Mindenképp ajánlom a tesztet bárkinek, aki hasonló problémákkal küzd.     

M.K. (2016.01.hó)

emésztési panaszok, autoimmun, ízületi fájdalmak


Kisfiammal állandó huruttal, orrfolyással, légszomjjal és légúti allergiás tünetekkel jártunk orvostól-orvosig. A gyermekünk három éves korától egyre súlyosabb tüneteket produkált, majd a súlya is csökkenni kezdett. Voltunk háziorvosnál, pulmonológusnál, allergológusnál, audiológián, végül a gyermek gasztroenterológus javasolta, hogy végeztessünk ételintolerancia vizsgálatot.

A FOODTEST 200+ vizsgálat szerint a gyerek a tojásra, gluténre és a tejre is érzékeny. Bár a tejtermékekre mi is gyanakodtunk, a gluténre nem is gondoltunk.

A FOODTEST kollégái nagyon készségesek voltak, a lelettel szakemberhez fordultunk, aki segített a diétát összeállítani. A légúti tünetek sokat javultak, szerencsére ismét növekedésnek indult a gyerek, bár a súlya még nem gyarapodott, de az eddigi javulás mindenképp biztató.

Mindenkinek javaslom a FOODTEST 200+ vizsgálatot, aki évek óta jár orvostól-orvosig és gyakorlatilag sehol sem talál megnyugtató választ a problémákra, amik sokszor laikus számára nem is tűnnek összefüggőnek.

 

K.Zs. (2015.09.hó)

autoimmun reakciók, légúti panaszok, súlyproblémák


A kisfiam autista, nagyon kevés féle ételt eszik meg, a táplálkozása igen egyoldalú. A széklete nem volt rendben és ekcémás kiütései voltak. Ezek a tünetek először két és fél éves korában jelentkeztek. Több mint hét éven át jártunk az orvosokhoz, voltunk a háziorvostól kezdve a pulmonológuson, bőrgyógyászon át pszichológusnál, neurológusnál és természetgyógyásznál is. Dr. Büki György javasolta, hogy végezzünk FOODTEST 200+ vizsgálatot, nem bántam meg! Az eredményen nagyon elcsodálkoztunk, mert épp azokra érzékeny a fiam, amiket a legjobban szeret és hajlandó megenni: a tej, a burgonya, a vörösáfonya, a citrom, és a málna. A tej okozhatta a legnagyobb gondot, mert 2 hónapnyi diétázás után eltűntek az ekcémás kiütések és rendeződött a széklete is. Én javasolnám a FOODTEST-et bárkinek, mert gyorsan, egyszerűen elvégzik, fájdalommentes, segít megtralálni a betegségek hátterében megbúvó okokat, amire esetleg még az orvosok sem gondolnak.

Sz.Zs. (2015.06.hó)

emésztési panaszok, bőrprobléma, ekcéma


 Kb. 5 évvel ezelőtt egy 10 éves műtéti heg begyulladt a hátamon, amiből Boeck-sarcodiosisra gyanakodtak. A későbbi agresszív tünetek is ezt igazolták, melyekre szteroid kezelést kaptam. Azóta tünetmentes voltam, míg januárban újra begyulladt a heg. Féltem, hogy kezdődik minden elölről.

Voltam háziorvosnál, pulmonológusnál, bőrgyógyásznál és dietetikusnál is.

Voltam háziorvosnál, pulmonológusnál, bőrgyógyásznál és dietetikusnál is. Végül a bőrgyógyászom javasolta, hogy végeztessek ételintolerancia tesztet. Azt is ő mondta, hogy szerinte az időközben fellépett diatétes is inkább ezért alakult ki és nem a szteroidok hatására.

Hallgattam rá, elvégeztettem a FOODTEST-et és kiderült, hogy igaza volt a bőrgyógyásznak.

A tehéntejre korábban is gyanakodtam, de mivel minimálisan fogyasztottam, így nem tulajdonítottam neki jelentőséget, néha volt csak híg széklet problémám. Meglepett a búza 70-es értéke, nem gondoltam volna,hogy lisztérzékeny vagyok. Meglepett még a pisztácia, borsó, fahéj, gingkó, szardínia is, mivel nem tapasztaltam problémát ezekkel kapcsolatban.

 A FOODTEST által javasolt dietetikus segítségét kértem, 4 oldalas, részletes, mindenre kiterjedő, alapos útmutatást kaptam. Még termék-megnevezéssel is segített: PL Delma light margarin fogyasztását javasolta. Így már saját magam összeállíthattam a diétás étrendet. 3 hónapig egyáltalán nem fogyasztottam tejet és tejtermékeket, tojás fehérjét, szardíniát, szilvát, búzakészítményeket, fahéjat, gingkót, pisztáciát, szója- és fehér karóbabot, borsót és sör élesztőt sem.

  A hátamon lévő heg gyulladása visszahúzódott, állapota normalizálódott. Hasmenéses problémáim csaknem teljesen megszűntek.

Azóta már 3 ismerősömnek is ajánlottam a FOODTEST-et, akik örömmel vették az információt. Szerintem fájdalom nélkül, igaz kicsit húzós költségek árán, de gyorsan juthat az ember olyan információkhoz, amik megszüntethetik az évek óta tartó kellemetlen, sokszor komoly fájdalommal járó tüneteik okát. Mindenkinek ajánlom, akinél felmerül az ételintolerancia gyanúja.

 V.L. (2014.08 hó)

bőrproblémák, emésztési zavarok, autoimmun reakciók

 


Mindenféle nyavalya gyötört az elmúlt 5 évben: 7 kilót fogytam, nem tudtam hízni, epés reflux, torokfájás, vállfájdalom, orrfolyás, székrekedés és hasmenés felváltva, alvási zavarok. Senki sem tudta megmondani, hogy mitől vannak a panaszaim, hiába szedtem reflux gyógyszert, vitaminokat, étrend kiegészítőket – semmi sem változott. Jártam háziorvosnál, gasztroenterológusnál, természetgyógyásznál, allergológusnál, de semmire sem jutottam, pedig még a fül-orr-gégészetet is felkerestem.  Kivizsgáltak és megállapították, hogy a csak a mogyoróra vagyok allergiás, tejre, lisztre, tojásra nem. Alapos klinikai vérvizsgálat és endoszkópia kizárta a coliákiás típusú lisztérzékenységet is. A negatív leletek ellenére változatlanul betegnek éreztem magam, pedig a teljes vérképem is szinte tökéletes volt. Egyedül  koleszterinszint volt magasabb a normál értéknél.

Végül úgy döntöttem, hogy – bár a korábbi vizsgálatok kizárták az ételintoleranciát, azért én csináltatok egy FOODTEST-et. Az eredmény azt mutatta, amire gyanakodtam: szinte minden alapélelmiszer pozitív lett: búza, gliadin, tej, kazein, tojás, borsó, bab, az összes olajos mag, amelyek közül a mogyoró a legrosszabb értékű, arra allergiás is vagyok.

Leginkább a kukorica, a szezámag, a lenmag és a hajdina lepett meg, ezekre nem is gyanakodtam, s elég sokat fogyasztottam belőlük. A tej magas értéke is meglepő volt.

Dieteikus segítségét kértem emailen, aki gyorsan válaszolt és részletesen leírta, hogy mik a lehetőségek ilyen sok pozitív élelmiszer esetén.  Teljesen kihagytam az étrendemből a tejtermékeket, még a vajat is, minden gluténes gabonát, kukoricát, hajdinát, tojást, az összes olajos magot, borsót és babot.

Három hónap után javult érezhetően a helyzet gyakorlatilag minden téren: 1 kg-ot híztam, sokat javult az epés reflux, már nem szedek rá gyógyszert. Megszűnt a torokfájás, az orrfolyás, a hasmenés, a székrekedés és az állandó fáradtság is. Sokat enyhült a vállfájdalom és sokkal jobban alszom.

Mindenkinek javaslom a FOODTEST elvégzését, akit allergia és coliákiás lisztérzékenység vizsgálaton negatívnak nyilvánítottak, jó a vérképe és mégis rosszul érzi magát. Én hiába jártam természetgyógyásznál, biorezonancia vizsgálaton, az teljesen más eredményt adott, mint a FOODTEST. A biorezonanciás diétát egy évig csináltam, de csak minimálisan javultam, a FOODTEST utáni diéta azonban három hónap után jelentős javulást hozott.

Örülök, hogy van ez a lehetőség, nem olcsó, de a táplálék kiegészítők és a vitaminok sem azok, főleg, ha nem szívódnak fel, azaz hiába szedi őket az ember.

Most már lazítok a diétán, de csak lassan és fokozatosan. Remélem, hogy hízok még, s teljesen meg fogok gyógyulni a refluxból és a vállfájásból is.

P.né V.E. (2014.07.hó)

emésztési zavarok, súlyproblémák, ízületi problémák, autoimmun reakciók


Évek óta hajhullással küzdök, semmi sem segített. Már egy homeopáthiás szakembert is felkerestem, az akupunktúrát is kipróbáltam, de hiába. Azután hallottam a FOODTEST-ről. Kíváncsivá tett, arra gondoltam, esetleg ételintolerancia miatt hullik a hajam. Nem is számítottam arra, hogy ilyen sokféle ételre vagyok érzékeny, meglepett az eredmény. Dietetikus segítségével saját magam által összeállított diétába kezdtem. Teljesen kimaradt az étrendemből a búza, kukorica, tej és a tojás is. Egyelőre nem tapasztaltam jelentős változást, de a legyengült hajhagymák bizonyára lassabban regenerálódnak. Mindenestre érdekes volt szembesülni azzal, hogy a szinte mindennap fogyasztott ételek akár károsak is lehetnek.

 

V.E. (2014.07. hó)

bőrproblémák


Meggyógyultam a FOODTEST segítségével! Hosszú ideig jártam orvosról orvosra, de se a háziorvos, se az endokrinológus és a dietetikus sem hozott eredményt. Még egy természetgyógyászt is felkerestem, de javulás nem volt. Főleg a pajzsmirigy problémák, hasi fájdalmak és menstruációs zavarok aggasztottak. Nehéz rendszeres, visszatérő fájdalommal élni, ezért saját magam kezdtem el kutatni. Nagyon sokat olvastam, keresgéltem. Azt korábban is sejtettem, hogy esetleg valamilyen ételre allergiás vagyok, de az ételintoleranciának csak a FOODTEST vizsgálat előtt olvastam utána alaposabban.

 

Arra jutottam, hogy intolerancia nagyon sok betegség forrása lehet, vagy az általa okozott gyulladás a testben – szintén különböző tüneteket okozhat. Döntöttem, megcsináltattam a FOODTESTET és nem is bánom. A pontos eredményeknek köszönhetően azonnal elkezdhettem a magam által összeállított diétát. Már két hét után éreztem a javulást, később a menstruációm helyreállt, a pajzsmirigy problémák teljesen megszűntek, sokkal energikusabb vagyok, teljesen meggyógyultam!

 

A FOODTEST előtt is csináltattam allergiás vizsgálatokat, de semelyik nem volt olyan pontos, mint a FOODTEST. Leginkább a cékla intolerancia lepett meg. Soha nem gondoltam volna, hogy egy egyébként nagyon egészséges növény kárt okozhat. Már több ismerősömnek is ajánlottam a FOODTESTET, nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mi árt és mi tesz jót neki!

S.B. (2014.05.hó) 

hasfájás, menstruációs zavarok, pajzsmirigy problémák


Kisfiam elhúzódó, 3 éve tartó krónikus arcüreggyulladása miatt jelentkeztünk. Sok mindent kipróbáltunk, sok orvosnál jártunk, már megállapított ételallergiája miatt tej-és tojásmentes diétát tartottunk, ennek ellenére sorozatos vírusfertőzésektől szenvedett.

Meglévő ételallergiája alapján merült fel, hogy valami más is állhat a háttérben.

Meglepődtünk a magas gliadin értéken (a cöliákia vizsgálat korábban negatív lett), de korábban nem tudtuk kötni a néha fel-fellépő bőrreakciókat.

Korrekt tájékoztatást kaptunk mind telefonon, mind e-mailben az eredménnyel kapcsolatban.

A gluténmentes diéta kezdete óta eltelt 7 hét, a kisfiam azóta nem volt beteg (ilyen ősszel még nem fordult elő, mióta óvodába jár), időnként kisebb (1-2 napos) köhögés előfordult, de a rettegett köhögés nem jött elő.

Mindenkinek javasolnám, akinél az élelmiszer intolerancia gyanúja felmerül, hiszen a vizsgálat 'kényelmes', gyors és több mint 200 élelmiszerre terjed ki. Nekünk óriási segítséget jelentett.

K.M. (2013.10.hó)


Arcüreggyulladás


B.S., 30 éves férfi páciens egyre súlyosbodó autoimmun betegségben szenved, mellyel kapcsolatban számos kivizsgáláson és kezelésen (gasztroenterológus, bőrgyógyász, immunológus, dietetikus) vett már részt. Életminősége azonban az idő előrehaladtával tovább romlott. Felesége az interneten talált a FOODTEST vizsgálatra. A FOODTEST vizsgálaton 2011  januárjában vett részt. Az eredmények alapján saját maga állított össze diétát, melyből számos gabonaféle, tejtermék és hüvelyes kihagyásra került. A diéta tartása mellett a napi életet megkeserítő tünetei teljes mértékben megszűntek. A páciens a következő szavakkal jellemezte a FOODTEST vizsgálatot köszönőlevelében: "Vélhetően megmentette az életemet, hiszen választ és megoldást adott minden olyan problémámra, melyek idővel egyre súlyosabb betegséggé nőtték volna ki magukat, s egyértelmű volt, hogy ezekre máshonnan használható segítséget nem kaptam volna a későbbiekben sem."
(2011. 05. hó)

Autoimmun betegség


Bőrproblémák Emésztési zavarok Rendszeres fejfájás Súlyproblémák Autoimmun reakciók Izületi bántalmak