Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/digieinf/public_html/foodtest.old/fuggvenyek.php on line 2
Foodtest - Pácienseink tapasztalatai
HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Pácienseink tapasztalatai

Mások tapasztalatai Önnek is útjelzők lehetnek

Sok-sok beszámoló gyűlt már össze pácienseinktől arról, hogy milyen sokféleképp próbálták diagnosztizálni tüneteiket a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálat előtt.

Örömmel írják meg nekünk, hogy panaszaik a vizsgálat eredményeinek ismeretében megkezdett diéták hatására enyhülnek, és végre jól érzik magukat a bőrükben!

Nézze meg Ön is, hogy milyen előzményekről számolnak be pácienseink, és milyen eredményeket értek el mára!

Ha Ön a saját tüneteit nem találja egyik kategóriában sem, akkor használja a szabad szavas keresőt!

 Kisfiamnak hasmenése és ekcémája volt, de az allergia vizsgálat semmit nem mutatott ki. Önöknél jártunk, azóta tartjuk a tejfehérje-mentes diétát, sokkal jobban van a kisfiam, és az orvosok is elfogadták az Önök eredményét. Korábban voltunk gasztroenterológusnál, allergológusnál, bőrgyógyásznál. A kórházi allergiavizsgálat nem hozott eredményt, de mi gyanakodtunk a tejfehérjére, tojásfehérjére és gluténre is. A FOODTEST 200+ nagyjából ezt mutatta. A lelet alapján szakember által összeállított diétába kezdtünk, eszerint 1 évig kell tartani a gluténmentes étrendet, 2-3 hónapig a tej és tojásmentest. Már néhány hét után érzékelhető volt a pozitív változás, a kisfiam súlya nőtt, eltűnt az ekcémája, és ritkábban megy a hasa is!

 

 

S.Á.V. (2016.05. hó)

ekcéma, hasmenés, súlyprobléma


A kisfiam születésétől kezdve ekcémás volt. A bőrgyógyász, háziorvos és allergológus sem tudott segíteni, a krémek csak átmenetileg javítottak az állapotán. Már nagyon kétségbe estem, amikor az egyik ismerősöm ajánlotta a FOODTEST 200+ vizsgálatot. Kiderült, hogy a gyerek tejfehérje és tojás érzékeny. Mivel még nagyon kicsi volt a vizsgálat idején, nem okozott problémát a diéta, azóta sem adok neki tehéntejet és tojásos ételeket. Az ekcémája teljesen elmúlt és remélem, hogy soha nem is fog kiújulni.

C.C. (2016.03. hó)

bőrproblémák


Kétszer is voltam már FOODTEST vizsgálaton, mindkétszer segített! Először kb. 3 éve próbálkoztam, mert az állandó hasi görcseimmel nem tudtak mit kezdeni az orvosok. Mindenhol jártam: háziorvos, Gasztroenterológus, Természetgyógyász, Belgyógyász, Bőrgyógyász, Neurológus, Reumatológus. Az akkori diéta segített, ezért most, amikor rosaceas lett a bőröm és a bőrgyógyász nem tudott mit mondani, már nem is gondolkodtam a vizsgálaton. Az újabb FOODTEST eredménye meglepett, mert több ételérzékenység is változott. Van, ami sokat javult az előzőekhez képest és van, ami jelentősen romlott. Legutóbb saját magam által összeállított diétába kezdtem, kihagytam a búzát, kakaót, tejtermékeket, élesztőt, sajtokat, füstölt termékeket. Már három hónap alatt érezhető volt a pozitív változás. Mindenképpen jó tudni, hogy a szervezetünknek mi jó és mi nem, ahhoz hogy javíthassunk az állapotunkon. A legegyszerűbb mód, ha az étkezésünkön változtatunk gyógyszerek helyett.

M.K. (2016.02. hó) 

hasfájás, bőrproblémák


Gyermekem szája fölött kipirosodott a bőr bizonyos ételek elfogyasztása után, de már egy éve hiába próbáltunk rájönni, hogy pontosan mi okozza. Voltunk háziorvosnál, de nem tudott segíteni. Ismerősöktől hallottam, hogy a FOODTEST 200+ vizsgálat kimutatja mire érzékeny a gyermekem, én pedig nem akartam kitenni sok felesleges vizsgálatnak.   Bizonyos ételeknél nagyon meglepődtünk, például pozitív lett a burgonya. Azt sajnálom, hogy nem tudtunk személyesen konzultálni a dietetikussal, mivel más városban lakunk, így elmentünk egy gasztroenterológushoz, de az feleslegesen kidobott pénz volt. Majd elmentünk egy természetgyógyászhoz is, az sokkal többet ért. Elkezdtük a diétát, kihagytuk a burgonyát, tojást, szóját és fehér lisztet. A gyerek két hónap után kezdett el ismét burgonyát és tojást enni és szerencsére nem vörösödött be a szája fölötti rész. Én nagyon nem bánom, hogy a FOODTEST-et választottuk, mert egy minimális vérvételből megtudtuk, hogy mitől alakult ki a panasz.

V.Gy. (2016.02. hó)

bőrproblémák

 


A kislányomon állandóan kiütések voltak, ekcémás volt, de hiába vizsgálták az orvosok. Minden szer, amit felírtak, csak néhány napig segített, aztán újra kezdődött. Szegényt már nagyon sajnáltam, teljesen tehetetlennek éreztük magunkat, hiszen egy három éves gyermek kínlódását nézni nagyon szívfacsaró. Akkor ajánlotta egy ismerősünk a FOODTEST vizsgálatot. Bevallom, először szkeptikus voltam, de mi az, amit az ember meg nem tenne a gyermekéért? Gondoltam, legfeljebb ez a vizsgálat sem segít, de ártani nem fog. És segített! Többféle élelmiszert is kijött, olyanok is, amire nem gondoltunk. Ahogy elkezdtük a diétát, szinte azonnal látszott az eredménye, majd három hónap után, ahogy a dietetikus írta, fokozatosan vezettük vissza az elhagyott élelmiszereket. Már egy éve, hogy vizsgálaton voltunk, azóta teljesen tünetmentes a kislányom, hála a vizsgálatnak és a dietetikus segítségének, köszönöm!

B.I. (2016.02. hó) 

bőrproblémák


Hasfájás, aranyeres tünetetek és ekcéma – ezekkel jártam orvostól orvosig. A háziorvos, bőrgyógyász és a proktológus is azt mondta, nincs semmi egészségügyi oka a panaszaimnak.

Már majdnem letettem arról, hogy megoldást keressek a problémáimra, amikor hallottam a FOODTEST-ről. A vizsgálat szerint a tejtermékek és a glutén okozta a gondot, így el is kezdtem diétázni. A tejtermékeket fél évig hagytam el, a glutént szinte teljesen, azt ma sem fogyasztok. Sőt rájöttem, hogy a gyermekkorom óta zavaró fejbőr korpásodás is a gluténtől van. Próbáltam visszaépíteni az étrendembe, de azonnal problémás lett a fejbőröm, ezért úgy döntöttem, hogy teljesen gluténmentes lesz az étrendem. Tejtermékeket is csak ritkábban fogyasztok, inkább a sajtokról nem tudok lemondani. Az biztos, hogy minden kínzó tünetem elmúlt, mert a hasfájás, az aranyeres fájdalmak és az ekcéma is nagyon kellemetlen! Én nagyon örülök, hogy rátaláltam a FOODTEST-re, mert tényleg olyan problémák szűntek meg, amikkel az orvosok nem tudtak mit kezdeni.

 

B.D. (2016.02. hó)

bőrproblémák, emésztési panaszok


Bőrproblémákkal, állandó viszketéssel küzdöttem. Hiába próbálkoztam a különböző krémekkel és szappan-tusfürdő váltással. Már teljesen elkeseredtem, amikor egy ismerősöm ajánlotta a FOODTEST vizsgálatot. Több mint egy éve voltam vizsgálaton ahol kiderült, hogy a tej, tojás és glutén érzékeny vagyok. Azóta egy másik vizsgálat is megerősítette, hogy ezek az ételek nem tesznek jót a szervezetemnek. Így a diétát folyamatosan tartom és szerencsére már az első hetekben érezhető volt a változás. A bőrproblémáim, az állandó, elviselhetetlen viszketés teljesen eltűnt.

B.G. (2016.02. hó)

bőrpanaszok


Évek óta tartó bőrproblémák, és az utóbbi hónapokban fáradékonyság, gyomorpanaszok is gyötörtek. Sejtettem, hogy étel okozza a panaszaimat,de allergia nem derült ki a tesztek alapján, a bőrgyógyász sem tudott segíteni.  A FOODTEST 200+ vizsgálat eredményét összhangban éreztem a sejtéseimmel, nem is az egyes élelmiszerek, inkább mindezek mennyisége lepett meg. Sokkal több dologra mutattam érzékenységet, mint amire korábban számítottam. A tájékoztatás alapján saját magam által összeállított diétába kezdtem, kihagytam a tejet, a búzalisztet, tojást, kukoricát, árpád, malátát, sörélesztőt is. Kb. 1,5-2 hónap után nem jött ki hólyag egyáltalán az arcomon, most már pedig csak akkor, ha mégis eszem tejterméket vagy bármit, amiben minimálisan van tej. Nagyon örülök, hogy elvégeztettem a FOODTEST-et, javasolnám bárkinek, aki emésztési és egyéb problémáira nem talál magyarázatot, mivel az eredmény és az azt követő diéta biztos sikert hoz.        

M.E. (2016.01.hó)

bőrproblémák, emésztési- és gyomorpanaszok, fáradékonyság


Fáradékonyság, bőrkiütés, haspuffadás - ezekkel szenvedtem, de se a háziorvos, se a dietetikus nem tudott segíteni. Olvastam a FOODTEST 200+ vizsgálatról, hogy megbízható eredményt ad. Az összhang 100%-os lett, semmi hiányosságot nem tapasztaltam. Emailben kértem segítséget, gyorsak, segítőkészek voltak nagyon, így nem is kellett külön szakemberhez menni, saját magam is össze tudtam állítani a diétát.

A lisztet, élesztőt és cukrot kellett hanyagolnom 3 hónapig, a panaszaim teljesen megszűntek. Mindenkinek javaslom  ezt a vizsgálatot, akinek valamiféle problémája van és nem kapott helyes orvosi segítséget.

Talics Szilvia (2016.01.hó)     

bőrproblémák, emésztési zavarok, haspuffadás, fáradékonyság


Ekcémás kiütésekkel szenvedek, 1-2 éves kihagyásokkal több évtizede. Bőrgyógyász javaslatára kértem a FOODTEST 200+ vizsgálatot, előtte orvosról-orvosra jártam, vizsgált háziorvos, pulmonológus, allergológus, homeopathiás szakember, pszichológus, dietetikus is. Amikor a vizsgálat zajlott, súlyosbodott, nagyobb kiterjedésű volt az elváltozás.

Az eredmények összhangban voltak a gyanúval, de a glutén érzékenységre soha nem gondoltam. Kértem online dietetikai segítséget és 1 napon belül meg is kaptam, igen nagy részletességgel. Így saját magam össze tudtam állítani a diétát.  Amit el kellett hagynom: tej, tojás, glutén és más, glutént nem tartalmazó gabonafélék jelentős része, cola, szilva, trópusi gyümölcsök, mogyorófélék, kakaó, mák, gesztenye, bors, fűszer paprika.

3 hónap glutén mentes diéta után megszűnt az állandó viszketés. A bőröm még nem jött helyre teljesen, de sokkal elviselhetőbb.  Bárkinek javaslom a vizsgálatot, mert olyan élelmiszerekre világíthat rá, amire nem gondol magától az ember.        

G.É. (2015.12.hó)

bőrproblémák


Száj körüli ekcémával és időnként erős hasfájással küzdött a gyermekem. Tejfehérje allergiát állapítottak meg nála korábban, de reménykedtem, hogy a teszt hibás eredményt adott és mégsem allergia. Ezért csináltattuk meg a FOODTEST 200+ vizsgálatot. Az eredmény sajnos igazolta, hogy gyermekemnek ártalmas a tejfehérje. A tej mellett intolerancia jött ki a mogyoróra és a gliadin is határértéken volt. Ahogy a diétát elkezdtük, szinte az első perctől megszűntek a panaszok. Pedig korábban háziorvosnál, pszichológusnál, endokrinológusnál, gasztroentereológusnál is voltunk a hasfájással, de csak a diéta segített. A FOODTEST-et mindenképp ajánlanám azoknak, akik gyanakodnak valamilyen ételintoleranciára, ez egyféle visszaigazolás.

L.B. (2015.11. hó)

ekcéma, hasfájás 


Már évek óta küzdöttem a kezemen lévő kiütésekkel, amelyek hol eltűntek, hol előjöttek. Senki sem tudta az okát! Voltam háziorvosnál, természetgyógyásznál is. Az egyik ismerősöm ajánlotta a FOODTEST 200+ vizsgálatot, kíváncsi lettem. Az eredmény erősen meglepett, mert bár tejet nem fogyasztok évek óta, a sajtokat imádom! A glutén magas pontértéke is meglepetés volt! Az eredmény után természetgyógyásszal, allergológussal és dietetikussal is egyeztettem, aki sok mindenre rávezetett. Végül összeállítottam magamnak egy diétát, amit három hónapig tartottam. Elmúltak a kiütések, sokkal jobb a közérzetem és fogytam is, jó sokat!

Sajnos, sokan nem tudják azt, milyen ételcsoport okozza azokat a tüneteket, amelyek a rossz közérzetüket okozza. Állítólag 10 emberből 2 gluténérzékeny és nem is tud róla... Javasolom is mindenkinek a FOODTEST-et!

 

B.l. (2015. 11 hó)

bőrproblémák, kiütések, ekcéma, súlyproblémák


Ekcéma, haspuffadás, gyomorégés, mellkasi fájdalmak, fáradékonyság – ezek voltak a legjellemzőbb tüneteim. Korábban már mindent kipróbáltunk, voltam háziorvosnál, természetgyógyásznál, bőrgyógyásznál, belgyógyásznál is. Soha nem gondoltunk ételintoleranciára, de mivel mar semmi más nem segített, szerettünk volna minden lehetőséget kizárni.

Nagyon meglepődtem a tej és a tojás magas értékén. A mindennapi étrendem alapja volt ez a két étel és nem gondoltam volna, hogy ez a problémám fő okozója. A teszt eredmény kézhez vétele után egyszerűen kizártam az étrendemből ezeket az ételeket és azonnali javulást éreztem. Ezért nem volt szükség további segítségre. Azért a diétát szakember állította össze, 3 hónapig tartottam. Szinte az első perctől jobban vagyok, 3 hónapja ekcéma mentes a bőröm, visszanyerte az eredeti állapotát és nincs több elváltozás. 3 hét alatt 5 kilós fogyást tapasztaltam és a fáradékonyság is elmúlt. Nem volt több mellkasi panaszom a diéta elkezdése óta.

Nagyon elégedett vagyok a teszttel és az ott dolgozók munkájával. Mindenkinek javaslom a teszt elvégzését, akiknek megmagyarázhatatlan panaszai vannak, vagy nem találják panaszaikra a megoldást. Egy egyszerű vizsgálattal megváltoztathatják egész életvitelüket. Köszönöm a FOODTEST-nek!

B.J. (2015.10. hó)

ekcéma, bőrpanaszok, haspuffadás, mellkasi fájdalmak, gyomorproblémák, fáradékonyság


Emésztési- és bőrproblémák okán kerestem fel Önöket, melyek több éve keserítették meg a mindennapjaimat. Egy ideje szemezgettem ezzel a FOODTEST 200+ vizsgálattal, jó visszajelzéseket olvastam róla és reménnyel tele végeztettem el, hogy megtudjam, pontosan mely táplálékot nem képes tolerálni a szervezetem. Az eredményben szerepelt olyan, ami várható volt nagyon is – ez a tejfehérje volt  -  mivel egyéb, kisebb vizsgálat is kimutatott már érzékenységet rá és tapasztaltam is. Viszont ami leginkább meglepett - és erre magamtól, kísérletezgetve sosem jöttem volna rá - az az élesztő intolerancia: sütő és sörélesztő egyaránt, ami nem csak abban merül ki, hogy a pékárukat is meg kell válogatnom, de kiterjed minden erjesztéssel létrehozott termékre. Kerülni kell az alkoholféléket, savanyúságokat, sőt még a szimpla tofut is. Maximálisan elégedett vagyok Önökkel, nem tudnék hiányosságot kiemelni. Voltam én korábban természetgyógyásznál, allergológusnál, belgyógyásznál, bőrgyógyásznál, homeopathiás szakembernél is, de hiába. Most az eredménynek köszönhetően 2 hónapos diétába kezdtem, kihagytam az étrendemből a tejtermékeket, búzát, kukoricát, rizst, lenmagot, mandulát, borsót, napraforgót, babot, élesztőt, burgonyát és narancsot is.

Először is rá kellett jönnöm, hogy mennyi élelmiszer tartalmaz "elrejtve" napraforgó olajat is. (pl egyik kedvenc zabszeletem is) így idő volt, mire ezt is kiszűrtem. Emésztési gondjaim azonban hamar elmúltak, a bőr problémák enyhüléséhez több idő kellett, de a javulás látványos volt, a viszkető kiütések eltűntek, az aknék is enyhültek.

A FOODTEST egyetlen hátránya az ára lehet, sok embert talán ez tart vissza, de véleményem szerint megéri gyűjteni rá, aki teheti, menjen el ilyen vizsgálatra, amennyiben problémái vannak. A vizsgálatot végző hölgy nagyon kedves - bárcsak mindenhol ilyen emberek fogadnának - a helyszín is tetszetős, a vizsgálat menete és az eredmény megérkezése pedig meglepően gyors volt.

K.T.B.  (2015.09.hó)

emésztési panaszok, bélproblémák, bőrproblémák, ekcémás tünetek

 

 


Bőrpanaszok, akné és emésztési problémák, azaz székrekedés és puffadás miatt döntöttem a vizsgálat mellett. A tünetek tizenéves korom óta állnak fenn. Voltam bőrgyógyásznál, de semmi sem segített.  Korábban kisfiamnál is elvégeztük a FOODTEST 200+ vizsgálatot és az eredmény utáni diétának köszönhetően a születése óta fennálló ekcémája nyomtalanul eltűnt. Mivel ő sok ételnél mutatott érzékenységet, sejtettem, hogy ha csak egy kicsi részét is tőlem örökölte, akkor nálam is indokolt lenne a vizsgálat.

A tejtermékekre egyébként is régóta gyanakodtam, hogy ártanak. A tej mellett gyanakodtam a narancsra, búzára, kólára, de például a tojásra és kukoricára nem.  Mindent kiiktattam, ami már kicsit is határeset volt, ezeket igyekeztem az engedélyezett élelmiszerekkel pótolni. Nem volt megerőltető, a búzát hagytam utoljára, valahogy a péksüteményeket, édességeket volt a legnehezebb elhagyni.  Elhagytam a tehéntejet, tojásfehérjét, búzát, árpát, narancsot, szóját, kólát, sört. Az első nap éhesnek éreztem magam, de a második, harmadik napon inkább valamiféle megkönnyebbülést éreztem. A kedvem is jobb lett. 2 hét után jelentősen javultak az emésztési problémáim, a puffadás megszűnt és a székrekedés is eltűnőben volt, 3 hét után rendeződött. Érdekes módon a bőröm 2 hétig egyáltalán nem változott, majd nagyon lassan javult. Sajnos volt egy nap, amikor megszegtem a diétát, pedig nem gyötört kínzó hiányérzet, egyszerűen azt gondoltam, ennyi nem árthat, és egész nap eszegettem a tiltólistás ételeket. Másnapra a pattanások visszatértek és 3 nap puffadás, gyomorgörcs volt a "jutalom".  Nem éri meg, inkább betartom szinte 100%-ig.

Javasolnám és javaslom is a FOODTEST 200+ vizsgálatot, bár én még tudnék néhány ételt vizsgáltatni, ami nincs a listában. Ám emésztési problémák nélkül "működni" óriási megkönnyebbülés és nem olyan nagy áldozat helyettesíteni az engedélyezett élelmiszerekkel a tiltólistásakat, nem szenvedni kell, csak kicsit fegyelmezettnek lenni. Nagyon megéri!

Dr.K.P. (2015.09. hó)

emésztési problémák, puffadás, székrekedés, bőrpanaszok


Állandó bőrproblémák, kiütések gyötörtek. Az egyik ismerősöm kipróbálta a FOODTEST-et, és miután megkapta az eredményeket, elkezdett diétázni, majd elmúltak a panaszai.

Voltam én pulmonológusnál, allergológusnál, belgyógyásznál, bőrgyógyásznál, homeopathiás szakembernél, természetgyógyásznál, sőt még pszichológusnál is. A tüneteim viszont csak azután kezdetek szűnni, hogy elkezdtem a FOODTEST vizsgálat után a diétát. A lelet szerint érzékeny vagyok a búzalisztre, tehéntejre, tojásfehérjére és a coca dióra. Ez utóbbi lepett meg a legjobban. De már egy hónap után éreztem a pozitív változást. Szerintem, ha valakinek allergiás tünetei vannak, amelyek feltehetően ételhez köthetők, de nem tudják kimutatni, akkor mindenképp érdemes az ételintolerancia vizsgálatot megcsináltatni.

 

 

V.E. (2015.07. hó)

bőrproblémák

          


Gyermekem folyamatos ekcémája miatt döntöttünk a FOODTEST mellett. Születésétől kezdve bőrproblémái voltak és 3 éven át senki sem tudta megmondani, hogy miért. Voltunk háziorvosnál, pulmonológusnál, természetgyógyásznál, gyermek gasztroenterológusnál, allergológusnál, bőrgyógyásznál, sőt még homeopathiás szakembernél is. A FOODTEST vizsgálat eredménye után szakember által összeállított diétát kezdtünk, 3 hónapig nagyon szigorúan tartottuk és meglett az eredménye. Jelentősen csökkent az ekcéma kiterjedtsége és intenzitása is, mondhatni jóval elviselhetőbb lett. Bennünket meggyőzött, hisz a vizsgálat nem megterhelő egy pici gyerek számára sem és az élelmiszerek széles skálájával dolgzozik. A korábban elvégzett vizsgálatokhoz képest a legátfogóbb eredményekkel bír.

J.K.I (2015.06. hó)

bőrproblémák, ekcéma


A kisfiam autista, nagyon kevés féle ételt eszik meg, a táplálkozása igen egyoldalú. A széklete nem volt rendben és ekcémás kiütései voltak. Ezek a tünetek először két és fél éves korában jelentkeztek. Több mint hét éven át jártunk az orvosokhoz, voltunk a háziorvostól kezdve a pulmonológuson, bőrgyógyászon át pszichológusnál, neurológusnál és természetgyógyásznál is. Dr. Büki György javasolta, hogy végezzünk FOODTEST 200+ vizsgálatot, nem bántam meg! Az eredményen nagyon elcsodálkoztunk, mert épp azokra érzékeny a fiam, amiket a legjobban szeret és hajlandó megenni: a tej, a burgonya, a vörösáfonya, a citrom, és a málna. A tej okozhatta a legnagyobb gondot, mert 2 hónapnyi diétázás után eltűntek az ekcémás kiütések és rendeződött a széklete is. Én javasolnám a FOODTEST-et bárkinek, mert gyorsan, egyszerűen elvégzik, fájdalommentes, segít megtralálni a betegségek hátterében megbúvó okokat, amire esetleg még az orvosok sem gondolnak.

Sz.Zs. (2015.06.hó)

emésztési panaszok, bőrprobléma, ekcéma


25 éve küzdök ekcémával, egy éve pedig aranyérszerű tünetekkel is. Az orvosok szerint azonban nincs aranyerem. Voltam allergológusnál, bőrgyógyásznál, proktológusnál is. Végül egy ismerősöm ajánlotta a FOODTEST-et. Ő is ekcéma miatt csináltatta meg, azóta megoldódott a problémája.

Nekem már annyira elhatalmasodott az ekcémám, hogy sokszor az evőeszközt is fájdalmas volt a kezemben tartani, így rászántam magam a FOODTEST-re. A tejet és a glutént biztosra vettem, de a kukorica és a tojás ételintolerancia meglepett. Dietetikus segítségével diétába kezdtem, 2-3 hét után el is múltak az aranyér-szerű tünetetek. Az ekcéma viszont nagyon gyötört. Majd rájöttem, hogy a kókuszliszt miatt van, a diéta kezdetén ugyanis elkezdtem kókuszlisztet használni.

Mostanra kitapasztaltam, hogyha búzát, gluténtartalmú dolgokat és kókuszt nem eszem, akkor az ekcéma is elmúlik.

Nekem sokat segített a vizsgálat, ismerőseimnek is ajánlottam már. Azok közül, akik voltak ételintolerancia vizsgálaton, mindenkinek segített az eredmény abban, hogy a számukra káros ételeket elkerüljék, és elmúljanak a tünetek.

 B.D. (2014.09 hó)

bőrproblémák, emésztési zavarok


 Kb. 5 évvel ezelőtt egy 10 éves műtéti heg begyulladt a hátamon, amiből Boeck-sarcodiosisra gyanakodtak. A későbbi agresszív tünetek is ezt igazolták, melyekre szteroid kezelést kaptam. Azóta tünetmentes voltam, míg januárban újra begyulladt a heg. Féltem, hogy kezdődik minden elölről.

Voltam háziorvosnál, pulmonológusnál, bőrgyógyásznál és dietetikusnál is.

Voltam háziorvosnál, pulmonológusnál, bőrgyógyásznál és dietetikusnál is. Végül a bőrgyógyászom javasolta, hogy végeztessek ételintolerancia tesztet. Azt is ő mondta, hogy szerinte az időközben fellépett diatétes is inkább ezért alakult ki és nem a szteroidok hatására.

Hallgattam rá, elvégeztettem a FOODTEST-et és kiderült, hogy igaza volt a bőrgyógyásznak.

A tehéntejre korábban is gyanakodtam, de mivel minimálisan fogyasztottam, így nem tulajdonítottam neki jelentőséget, néha volt csak híg széklet problémám. Meglepett a búza 70-es értéke, nem gondoltam volna,hogy lisztérzékeny vagyok. Meglepett még a pisztácia, borsó, fahéj, gingkó, szardínia is, mivel nem tapasztaltam problémát ezekkel kapcsolatban.

 A FOODTEST által javasolt dietetikus segítségét kértem, 4 oldalas, részletes, mindenre kiterjedő, alapos útmutatást kaptam. Még termék-megnevezéssel is segített: PL Delma light margarin fogyasztását javasolta. Így már saját magam összeállíthattam a diétás étrendet. 3 hónapig egyáltalán nem fogyasztottam tejet és tejtermékeket, tojás fehérjét, szardíniát, szilvát, búzakészítményeket, fahéjat, gingkót, pisztáciát, szója- és fehér karóbabot, borsót és sör élesztőt sem.

  A hátamon lévő heg gyulladása visszahúzódott, állapota normalizálódott. Hasmenéses problémáim csaknem teljesen megszűntek.

Azóta már 3 ismerősömnek is ajánlottam a FOODTEST-et, akik örömmel vették az információt. Szerintem fájdalom nélkül, igaz kicsit húzós költségek árán, de gyorsan juthat az ember olyan információkhoz, amik megszüntethetik az évek óta tartó kellemetlen, sokszor komoly fájdalommal járó tüneteik okát. Mindenkinek ajánlom, akinél felmerül az ételintolerancia gyanúja.

 V.L. (2014.08 hó)

bőrproblémák, emésztési zavarok, autoimmun reakciók

 


Bőrproblémák (akne, kiütés) puffadás, fejfájás és súlyproblémák miatt döntöttem a FOODTEST mellett. Korábban többször voltam háziorvosnál, gasztroenterológusnál és dietetikusnál is, de az eddigi diéták egyáltalán nem használtak.

Több ismerősöm is ajánlotta a FOODTEST-et, aki kipróbálta, megerősített abban, hogy a teszt alapján betartott diéta hatására enyhülni fognak a panaszok. Így is lett! 2 hónap után csökkentek a bőrproblémák, ritkábban fájt a fejem, 3 hónap után pedig csökkent a puffadás és némi fogyás is tapasztalható, illetve az általános közérzetem jobb lett.

Nagyjából azt az eredményt kaptam a teszt során, amire gyanakodtam, de a magas értékek megleptek. Egy vagy két élelmiszer volt, amire nem gondoltam, hogy problémát okozhat, de azokat szerencsére ritkábban fogyasztom, ezért nem jelent gondot azok elhagyása.

Teljesen átalakítottam az étrendemet, a tehéntejet és az abból készült ételeket, a búzalisztet, babot, borsót, szóját és élesztőt kellett kiiktatni.

Szakember által összeállított diétába kezdtem, nagyon kedves volt a dietetikus, csak pozitív tapasztalataim voltak a tájékoztatást illetően, a kérdéseimre is pontos választ kaptam.

Csak ajánlani tudom a FOODTEST-et, mert egy teszt elvégzése után most már pontosan tudom, hogy mely élelmiszereket kell elhagyni vagy csökkenteni az étrendből. Tudom azt, hogy melyeket lehet fogyasztani, az ezekre való átállás nem kellemetlen, hanem csak több szervezéssel/gondolkodással jár. Korábban az összeállított diéták tartalmaztak olyan élelmiszert, amire nem jól reagált a szervezetem, ezekről persze akkor még nem tudtam, és mindig idegesített, hogy szinte alig eszem, mégsem érem el az elvárt eredményt. Ennek a tesztnek eredménye segít abban, hogy következetesen betartsam az új étrendet.

 

P.A. (2014.08. hó)

fejfájás, súlyproblémák, bőrproblémák, emésztési zavarok


Gyermekkorom óta ekcémás vagyok, rendszeresen jártam vele bőrgyógyászhoz, de hol javult, hol romlott a helyzet. A szüleim javasolták, hogy próbáljam ki a FOODTEST-et.

Korábban már voltam allergia vizsgálaton is, így a FOODTEST eredmény azt megerősítette, hogy a tejtermékekre érzékeny vagyok. A teszt után két hónapos diétát tartottam, a tejtermékeket, a tojást és a nektarint mellőztem. Ennek köszönhetően már másfél hónap után tapasztaltam a javulást, látványosan gyógyult a bőröm és tűnt el az ekcéma.

Nem bántam meg, hogy részt vettem az ételintolerancia vizsgálaton, mindenkinek javaslom, mert segít feltérképezni a kerülendő ételeket.

T.L. (2014.07.hó)

 bőrproblémák


Évek óta hajhullással küzdök, semmi sem segített. Már egy homeopáthiás szakembert is felkerestem, az akupunktúrát is kipróbáltam, de hiába. Azután hallottam a FOODTEST-ről. Kíváncsivá tett, arra gondoltam, esetleg ételintolerancia miatt hullik a hajam. Nem is számítottam arra, hogy ilyen sokféle ételre vagyok érzékeny, meglepett az eredmény. Dietetikus segítségével saját magam által összeállított diétába kezdtem. Teljesen kimaradt az étrendemből a búza, kukorica, tej és a tojás is. Egyelőre nem tapasztaltam jelentős változást, de a legyengült hajhagymák bizonyára lassabban regenerálódnak. Mindenestre érdekes volt szembesülni azzal, hogy a szinte mindennap fogyasztott ételek akár károsak is lehetnek.

 

V.E. (2014.07. hó)

bőrproblémák


Gyomor, bőr, és egyéb problémáim évek óta gyötörtek, számos orvosi vizsgálatom volt, allergia vizsgálatokon is voltam, de nem találtak semmi kiemelkedő problémát! A FOODTEST azonban nagyon magas értékeket mutatott ki, a gabona, tej, és egyéb összetevőkre vagyok intoleráns. Ezek elhagyása után teljesen megszűntek a panaszaim!

 

Az elmúlt években háziorvosnál, belgyógyásznál, bőrgyógyásznál, endokrinológusnál, reumatológusnál, gasztroenterológusnál, sőt még természetgógyásznál és homeopathiás szakembernél is jártam. Már majdnem feladtam, amikor az interneten találkoztam ezzel a lehetőséggel. A teszt eredménye kicsit meglepő volt, hisz korábban a belgyógyászati és allergia vizsgálatok semmit sem mutattak ki. Azóta már több családtag is elvégeztette a FOODTESTET és 100 %-ig megoldódtak a problémák!

 

Nagyon gyorsan lezajlott az egész, kezdve az időpont kéréstől, a lelet megérkezéséig! Ill. meglepő módon, az ajánlott dietetikus kolléganő, nagyon profin és részletesen tájékoztatott emailben az elküldött leleteredmények után! Neki is nagyon köszönjük, igaz utána is megköszöntük a segítséget!

 

A szakember által összeállított diétába kezdtem, kihagytam az étrendből 3 hónapig: gabona félék, minden fajta tejszármazék (nem csak a laktózmentes, hanem az összes) élesztő, 1-2 zöldségféle, cukor, késztermékek.

 

A gyomorproblémák megszűntek, bőr allergiás panaszok tompultak, fogyás elkezdődött, pszichés közérzet jobb lett!

 

Mivel én előtte már végigjártam az összes lehetőséget, a kórházi-orvosi rendszertől, a magán orvos rendszerig, az alternatív lehetőségekig, de sehol nem tudták egyértelműen megmondani mi bajom lehet, örülök, hogy a FOODTEST mellett döntöttem! Ez plusz egy lehetőség, esély, és hátha másnak is ezen múlik a változás, javulás, gyógyulás:)

 K.L. (2014.05.hó)

gyomor problémák, bőr- és allergiás panaszok, túlsúly


Néhány éve az arcomon jelentkező piros foltok adtak okot arra, hogy allergiára gyanakodjam. Jártam bőrgyógyásznál is, de a különböző kezelésekkel nem tűntek el a foltok, ezért úgy döntöttem, csináltatok egy FOODTESTET.

Reméltem, hogy ha kiderül, mire vagyok érzékeny, akkor azon ételek kihagyásával jobban érezhetem majd magam. Három hónapja kaptam meg az eredményt, nagyon meglepődtem a glutén érzékenységen. Erre nem gondoltam. Kaptam egy részletes elemzést is eredményeimről, ami segített megérteni a gyakorlati szempontokat is.

Azóta kialakítottam a saját diétámat, főleg a gabonaféléket, tejtermékeket és cukros termékeket hagyom ki az étrendemből – több kevesebb sikerrel. A bőrömön még nem tapasztaltam különösebb változást, de jobb a közérzetem.

Mindenkinek javasolnám a foodtestet, mert feltétlenül hasznos tisztában lenni azzal, hogy mit érdemes kihagyni az étkezésünkből ahhoz, hogy javuljanak a problémáink.

 

P.K. (2014.02.hó)

Bőrproblémák

 


Ismeretlen eredetű dagadások jelentek meg az egész testemen, nem csak ízületeknél. Ha bármely testrészemet hosszabb ideig valami nyomás alatt tartottam (egy kemény szék, övcsat, magasabb sarkú cipő, könyökölve való olvasás, stb. )szinte azonnal megjelentek.

A FOODTEST és a tapasztalataim szinte teljesen azonosak voltak.

A teszt elvégzése után kiderült, hogy tojásfehérje, búza, rizs, burgonya, málna, mogyoró érzékenységem van.

Dietetikusuktól kértem segítséget, pár nap alatt megkaptam az összes kérdésemre a választ. A szigorú diéta mellett a tüneteim elhalványultak,majd napokra sokszor el is hagytak. Ha a figyelmem lankadt és ettem olyat, amiben a teszt rossz eredményei voltak, akkor a tünetek előjöttek.

A tünetek kb két hónap után kezdtek nagyon megritkulni.

Javasolnám mindenkinek, ahogy javaslom is. Már összes kollégám, ismerősöm tudja mitől lettem jobban.

K. A. (2013.10.hó)Bőrproblémák, Izületi bántalmak


Kisfiam ekcémás tünetekkel küszködött  1,5 éve.

Az eredmény kézhezvétele után, nem az abszolút értékek leptek meg, hanem a pozitív tartományba eső élelmiszerek sokasága.

3 hónapig  dietetikusuk javaslatára elhagytuk a tej- és tojásfehérje tartalmú ételeket étrendjéből.

A diéta elkezdése után néhány hét alatt javulás következett, majd 2 hónap után teljesen tünetmentessé vált kisfiam. Diétahiba esetén kis rosszabbodást észleltünk.

Minden ekcémás kisgyerek szülőjének javasolnám még az első szteroidos kenőcs kiváltása előtt a FOODTEST elvégzését.

S.M. (2013.10.hó)

 

 

 

Bőrproblémák: ekcéma


Vitiligo és nagyszámú pattanás volt az arcomon.

Honlapjukon olvastam a véleményeket és tapasztalatokat, bíztam a vizsgálat eredményességében.

A vizsgálat elvégzése után kiderült, hogy amiket a legjobban szerettem,azokat  kell most nélkülöznöm (pl. búza, tej).

Kollégáik nagyon készségesek voltak telefonon is és a személyes megjelenés alkalmával is.

3 hónapig  búza,kukorica,  tej mentes diétát tartottam, 2 hónap eltelte után a vitiligos fehér folton bőrszínű pöttyök jelentek meg, elkezdett visszapigmentálódni a folt és ennek nagyon örülök

Nagyon sok ismerősömnek javasoltam és elmeséltem a pozitív tapasztalatomat, nagyon köszönöm a gyógyulás lehetőségét :)K.H.Laura (2013.10.hó)

Bőrproblémák: vitiligo, pattanás


Kislányom 9 éves. 4 éves kora óta szenvedtünk az ekcémától. Először a véna hajlatnál alakult ki tenyérnyi seb mindkét oldalon. Nem ismertem az ekcémát, így jobb híján a házi orvosnál elocomos szteroidot írtak fel. Amíg kentük jó volt, ahogy abbahagytuk újra előjött. Pár hét után teljes testen vérző sebek, kínzó éjszakák. Szteroid kúrával sikerül a testén eltüntetni, de a hajlatában megmaradt. Ez utána átment a térd hajlatára, majd a nyakára. Körültbelül 5 évig szteroidoztuk, az orvosok javaslatára. Nagyon nagyon durva volt, minden éjjel szétvakarta, a szteroid már nem hatott. Volt közöttük háziorvos, nagyon híres bőrgyógyász, nagyon kedves háziorvos, és nagyon kedves allergológus. Mindenki szerint ez volt a helyes. Addig amíg a szemén is meg nem jelent. Allergia vizsgálat negatív, vérvizsgálat negatív. Ez már annyira durva volt, hogy nem bírtuk idegekkel. Külföldi oldalakon olvastam, hogy ott már több éve nem kezelnek szteroiddal. A szóban forgó orvosok ilyet, mint a lányom szemén volt életükben nem láttak. Nagyon nehéz volt ezt látni hónapokon keresztül minden nap. Hol hámlott és gennyezett, hol csak piros vagy barna volt. Gondosan adták a szteroidot, mondván majd meggyógyul. Mivel az összes Magyarországon forgalomba lévő szemkrém sem segített homeopátiás orvoshoz fordultam. Abból is  a 2. vált be, akinek a FOODTEST vizsgálatot köszönhetem.

A teszt után: Nagyon meglepődtem, főleg a  tojás, glutén, szója, az összes búza, zab, néhány zöldség, mogyoró érzékenységén( alap élelmiszerek). Májusban voltunk a teszten, június 15.-én kezdtük a diétát. A harmadik héten a  nyakáról eltűntek a pöttyök és nem viszketett. A szeme néha visszapirosodott aztán eltűnt. A 8. héten jelentős volt a javulás. Ez volt életem egyik legboldogabb hete. Láttam ahogy vakarja és alig sebesedik. Ami kijött hamarabb visszagyógyult. Ezen a héten tettük le a szteroidot. Ekkor már csak Protopic-ot kentünk azt is csak három naponta. Azóta folyamatosan kopik az ekcéma. Tegnap lett vége a diétának, most kezdjük a visszaszoktatást. 49 napja nincs rajta szteroid, egy rendelt ásványi olaj mentes krémet használunk, derma-e. Amerikai gyártmány 100% természetes összetevőkkel. Még nem múlt el teljesen, az egyik térd hajlat teljesen gyógyult, a másik még nem. A vénánál is van még, de mindez azért mert a szteroid 5 év alatt úgy tönkre tette a bőrét, hogy alapba a bőre még nem tud visszagyógyulni. Homeopátiával segítünk rá a gyógyulásra. A szeméről viszont teljesen eltűnt az ekcéma.

Kedves FOODTEST, az ott dolgozóknak mindent köszönök. A gyorsaságot, a dietetikus hölgy nagyon korrekt és gyors munkáját.

Az orvosok akikhez visszamentem hogy hirdessem Önöket sajnos nem fogadják el. A történetemet hantának tartják, és azt mondta az allergológus hogy ilyen leletet bárki nyomtat. Lehet hogy ezért jutalékot is kapnak valahonnan. Azt mondták nyugodjak bele, a gyerekem nem fog meggyógyulni, egy kis szteroid nem árthat. Fel van hígítva, és nem káros. Épp csak visszalöki a dolgokat a szervezetbe, és megbetegíti  a belső szerveket. Nem adom fel és mindenkinek Önöket ajánlom. A kislányom sokkal figyelmesebb, nem olyan izgága, és már nem vakarózik egyáltalán. Még egyszer köszönöm.

 

Ruzsiczky Zsuzsanna (2013 05.hó)Kislányomnak 2012 novembere óta ekcémás a bőre.A korábbi vizsgálatok és gyógymódok,illetve terápiás javaslatok nem jártak sikerrel és a legutoljára felkeresett bőrgyógyász javasolta a FOODTEST ételintolerancia vizsgálat elvégzését.Az eredmény nagyrészt átfedésben volt a korábbi eredményekkel, de azon felül olyan élelmiszerek is pozitív értéket mutattak,melyeket rendszeresen fogyasztott a kislányom és amiről álmomban sem gondoltam,hogy bajt okozhatnak. Pl: búza, disznóhús,szilva.A javasolt diétát 3 hónapja tartjuk (tejtermékek, tojásfehérje, disznóhús,szilva, glutén tartalmú ételek korlátozottan, cukor helyett xilit+méz.)Pár hét elteltével letisztult a kislányom bőre.Részletességéből adódóan megbízhatóbb bármely más vizsgálatnál, ezen felül kisgyermeknél elkerülhető a vérvétellel járó kínzás.


Stang Dorina (2013.09.hó)


Bőrpanaszok: ekcémaKöröm repedezettségtől, ami kb. 4 éve fenn áll, illetve emésztőszervi problémáktól szenvedtem.

A teszt elvégzése után kiderült, hogy búza, tej-és tejtermékek, tojás, élesztő, paprika, sárgarépa érzékenységem van.

Az eredmény kézhezvétel után diétába kezdtem, kihagytam étkezésemből az érzékenységeket okozó ételeket.

A körmeim teljesen rendbe jöttek kb. másfél hónap után.

Javaslom mindenkinek akinek ilyen vagy egyéb hosszan fennálló problémája van. Ellőtte hiába voltam allergia vizsgálaton (nem csak Prick- teszt hanem vérből is nézték kb. 40 féle anyagra) a vizsgált anyagok egyikére sem vagyok allergiás.

B.J. ( 2013.08. hó)

Emésztési zavarok: hasfájás

Arcon, nyakon, dekoltázson megjelenő, viszkető, gyulladt kiütésekkel küszködtem közel 20 éve.Más tünetek is utaltak ételintoleranciára. Pl.  puffadás, fáradékonyság, rossz közérzet.Teljes egészében, az állandó jelleggel fogyasztott élelmiszerekre vagyok intoleráns. Étkezésem 70%át tejtermékek képezték (sajt, joghurt, túró, tejföl, főzelékek), nagy mennyiségben fogyasztottam búzalisztből készült termékeket is (kekszek, ropik).Dietetikus kollégájukkal felvettem a kapcsolatot e-mailen, ahol hasznos tanácsokat kaptam az étrendem megváltoztatásához.A megadott dietetikai tanácsadás alapján 2 hónapig  nem fogyasztottam tejtermékek, búzaliszt, rizs, tojás tartalmú élelmiszereket.A változások 2 hónap után jelentkeztek, bőröm szebb lett, a puffadás megszűnt. Lassan kezdem egy- egy élelmiszer fokozatos visszavezetését de csak mértékkel.

Mindenkinek javaslom aki felismeri magán az ételintolerancia jeleit.

T.V. (2013.06.hó)

Bőrproblémák: bőrkiütés, Emésztési zavarok: puffadás


Haspuffadás, hasmenés, hasgörcs, hányinger, ekcéma, és állandó viszketés nehezítették meg mindennapjaimat.Egy napon nagyon felerősödtek a tünetek, és erős görcseim voltak, melyet erős hasmenés és alhasi fájdalom követett. A teszt nekem egy kb. képet adott. A glutén érzékenység meglepő volt számomra. Három hónapig kihagytam az étrendből a kenyeret, süteményeket, tojásfehérje tartalmú ételeket és a gombát. A glutén tartalmú ételek  mellőzése óta a görcsök megszűntek.Az új étrend bevezetése óta sokkal jobban érzem magam.Javaslom mindenképpen, mert sok kellemetlen problémától megszabadulhatnak. Gyorsan megérkezik az eredmény, és a tájékoztató is teljes körű amit mellékelnek hozzá.

Kőszegi Anikó (2013.04.hó)

Emésztési zavarok: haspuffadás, hasmenés, hasgörcs, hányinger

Bőrpanaszok: ekcéma, viszketés

 

 


Az elmúlt évben egyre gyakrabban jelentkeztek bőrkiütések és már nem csak az arcon, hanem a dekoltázson , combomon, hátamon is, különösen bizonyos élelmiszerek fogyasztása után. Az eredmény kézhezvétele után  tejtermék, fehér liszt, tojás, sütőélesztő mentes diétába kezdtem . A diéta tartása óta több energiám van, kevesebb a  kiütésem, jobb közérzetem.  A FOODTEST elvégzését javasolnám, bárkinek és nem csak azoknak,akik valamilyen problémával fordulnak Önökhöz, hanem azoknak is bátran ajánlom akik teljesen tünetmentesek!

Pethő Ágota (2013.01.hó)

Bőrproblémák: bőrkiütés

 


Amint az eredményt megkaptam,azonnal átalakítottam az étrendünket, még a mai napig is így étkezünk, elmúltak a has-és gyomorfájásaim, a kisfiamnál pedig az ekcéma és herpeticum másfél éve nem jött elő.
Végre normálisan tudok élni a mindennapokban.pl. a tej fogyasztása után egész nap gyomorfájásom volt, ez mára megszűnt. A gyerekeim pedig már annyira megszokták, hogy ha játszanak a kiskonyhájukban, akkor is glutén - és laktóz mentes ételeket főznek-sütnek.
Szabóné Bihary Szilvia (2012.10.hó)


Emésztési zavarok: has és gyomorfájás, Bőrproblémák: ekcéma


A 9 éves Sz.A. édesanyja gyermekénél felmerülő rendszeres hányásos rosszullét és bőrkiütések jelentkezése miatt kereste meg Laboratóriumunkat 2011. májusában, hogy FOODTEST vizsgálatot végeztessen. A gyermek lelete számos pozitív eredményt mutatott, melyből a tönkölybúza esetén kiemelkedő magas ételintolerancia jelenléte volt igazolható. Gyermekgyógyász és dietetikus tanácsát kérve diétába kezdtek, melyben elsősorban a már említett tönkölybúza kihagyása mellett döntöttek. A gyermeknél a rosszullétek gyakorisága és a kiütések megjelenése a diéta elején már nagymértékben csökkent, 2 hónap után a ktünetek teljesen eltűntek. A gyermek kiegyensúlyozottá vált.
(2011. 08. hó)

Emésztési zavarok: hányás, Bőrproblémák: kiütések, ekcéma


A kislányom ízületi gyulladásának hátterében glutén-érzékenységet sejtettem, amit a FOODTEST ki is mutatott.  A glutént teljesen, a tehéntej fehérjét amennyire lehet kihagyjuk az étrendjéből azóta. A gyerek szedi a reumatológiai bázisgyógyszert, így az ízületi gyulladás csökkenése nem tulajdonítható teljesen a diétának, azonban a szervezete reagált a glutén megvonásra, jobb lett a vérképe (korábban mindig enyhén vérszegény is volt) és megszűnt a korábbi gyakori hasfájása.dr. Kovács Krisztina (2011. 12. hó) Ízületi panaszok: ízületi gyulladásA 4,5 éves Sz.B. édesanyja tartós beteg gyermeke állapotán kívánt javítani. A gyermek ideggyógyászati kivizsgálás alatt állt és erőteljes ekcémája miatt éjszakánként nem tudott aludni. FOODTEST vizsgálatát ez év májusában végeztük el. Leletén a pozitív értéket adó élelmiszerek között több erős pozitivitású anyag volt megtalálható a tej, tejkészítmények, illetve a gabonafélék és zöldségfélék csoportjából. A vizsgálat erdményének figyelembevételével lett a gyermek speciális étrendje kialakítva. A gyermek neurológia vizsgálata és kezelése jelen pillanatban is zajlik, ám ekcéma tekintetében teljesen tünetmentessé vált, így a gyermek mindennapi életét megkeserítő viszketés és alvási probléma megszűnt.
(2011. 09. hó)

Bőrproblémák: ekcéma


Korábban is tudtunk gyermekünk tej- és tojásallergiájáról, de a FOODTEST érzékenységet mutatott ki bizonyos zöldségekre is, sőt a burgonya-intoleranciát eddig sehol máshol nem mutatták ki. Saját magam állítottam össze a gyereknek a diétát, és a családnak is csak olyan ételeket készítek, ami garantáltan mentes az érzékenységet okozó ételektől. Az óvodában azonban egyedül a tejmentes diétával foglalkoznak, így nehéz a dolgunk. A FOODTESTNEK sokat köszönhetünk, mivel olyan dolgokra is vizsgálják a beteget, amire kórházi körülmények között se protokoll, se pénz, se ötlet nincs,  így a kezelés is hatékonyabb lehet.
Csuha Erika (2012. 04. hó)

Emésztési zavarok: hasmenés Bőrproblémák: ekcéma


A lányomnak már több, mint 1 éve komoly emésztési problémákra utaló tünetei voltak (reflux, székrekedés, gázosodás, ekcéma, orrfolyás). Sem az általános gyerekorvos, sem pedig a gasztroenterológus nem tudott segíteni a tünetek elmulasztásában. Ez a teszt végre olyan megfogható, mérhető és visszamérhető eredményt hozott, ami alapján meg tudtam reformálni a lányom étrendjét és a tüneteinek 99%-a elmúlt. Végre újra boldog és mosolygós gyerekem van.
Hajdu Judit (2012. 04. hó)

Emésztési zavarok: reflux,székrekedés, Bőrproblémák: ekcéma


Egyértelmű lett számomra, hogy kislányom pikkelysömöre az étel intoleranciától van. A kritikus ételeket elhagyva kb 3 hét után lassú javulást tapasztaltam. A vérvizsgálat eredményével összhangban elhagytuk a tejfehérjét, a gliadint, tartalmazó összes élelmiszert, és az első hónapban a tojást sem fogyasztottuk. A tejfehérje és gliadin mentes diéta hosszútávú kell legyen.  Nagyon szépen gyógyul kislányom fejbőre. Már csak egy kis területen látható az elváltozás, azonkívül az iskolai eredményei is javultak. Sokkal figyelmesebb, kiegyensúlyozottabb lett.
Tóthné Lukács-Farkas Edit (2012. 05. hó)


Bőrproblémák: pikkelysömör


A FOODTEST a gyermekeimnél kiderítette az ekcéma okát! Amint a tejet elhagytuk az étrendből (ill. minimálisra csökkentettük a bevitelt és azt is a dietetikus szakember által javasolt váltakozással), sokat javult, teljes kihagyás esetén szinte eltűnt az elváltozás! Minden rendben volt. A dietetikus nagyon sok jó ötletet adott.A diétát nehéz ugyan betartani, mivel gyerekekről van szó, de tanácsai ebben is sokat segítettek. A FOODTESTET szívesen ajánlom tovább, sőt, már ajánlottam is! :-) Egyedül az ára tart vissza attól,hogy jelen pillanatban, hogy magamnak is megcsináltassam, de mindig pozitívan tudok nyilatkozni róla.
Bogárné Dr. Rózsa Eszter (2012. 05. hó)

Bőrproblémák: ekcéma


Bőrproblémák Emésztési zavarok Rendszeres fejfájás Súlyproblémák Autoimmun reakciók Izületi bántalmak