Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/digieinf/public_html/foodtest.old/fuggvenyek.php on line 2
Foodtest - Pácienseink tapasztalatai
HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Pácienseink tapasztalatai

Mások tapasztalatai Önnek is útjelzők lehetnek

Sok-sok beszámoló gyűlt már össze pácienseinktől arról, hogy milyen sokféleképp próbálták diagnosztizálni tüneteiket a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálat előtt.

Örömmel írják meg nekünk, hogy panaszaik a vizsgálat eredményeinek ismeretében megkezdett diéták hatására enyhülnek, és végre jól érzik magukat a bőrükben!

Nézze meg Ön is, hogy milyen előzményekről számolnak be pácienseink, és milyen eredményeket értek el mára!

Ha Ön a saját tüneteit nem találja egyik kategóriában sem, akkor használja a szabad szavas keresőt!

 Rendszeres haspuffadás és ízületi fájdalmak miatt döntöttem a FOODTEST 200+ mellett. Korábban már kiiktattam az étrendemből a glutént és a tejet, de ez sem volt elég. A problémáimmal háziorvosnál, gasztroenterológusnál, allergológusnál, belgyógyásznál és reumatológusnál is volt.

Jó ideig gyógyszereket szedtem, többféle, nagyon erős tablettákat írtak fel. De semmilyen bogyó nem segített a tünetek enyhítésében.

Azt sejtettem, hogy valamilyen intolerancia okozhatja a gondot, de a kukoricára nem gondoltam. Így mostmár glutén, tej és kukorica mentesen táplálkozom. 3 hónap alatt az ízületi és a hasi problémáim teljesen megszűntek.

Azóta, hogy a FOODTEST-en voltam, utána olvastam és kiderült, hogy a kukorica és a glutén is okozhat ízületi gyulladást. Nálam kezdődő autoimmun betegséget diagnosztizáltak az orvosok, de a diéta teljesen visszaszorította. Jelenleg teljesen tünetmentes vagyok. Mindenképp ajánlom a tesztet bárkinek, aki hasonló problémákkal küzd.     

M.K. (2016.01.hó)

emésztési panaszok, autoimmun, ízületi fájdalmak


Két éve fennálló haspuffadás, hasfájás, fáradtság, izületi panaszok, alvási zavarok miatt csináltattam meg a vizsgálatot. A panaszaimmal voltam gasztroenterológusnál, természetgyógyásznál, belgyógyásznál is, de semmit sem találtak.

Korábban is végeztettem egyet és odafigyelve az abban kimutatottakra jobban éreztem magam, 16 kg-ot fogytam fél év alatt, fogyókúra nélkül. Így most is a FOODTEST 200+ vizsgálatot kértem. Most olyan ételintolerancia is kijött, amiről nem is tudtam, hogy fogyasztom, mert adalékanyag. A dietetikus szakvéleménye a maradék kétségeket is eloszlatta, így elkezdtem a diétát. A búza termékek teljes elhagyása, tejtermékek részleges visszavétele a teljes elvonás után, odafigyelés az E-konzervált termékekre, tojás teljes elhagyása továbbra is – már egy hét elteltével jelentkezett a javulás!

Mindenkinek javaslom! Akiknek az orvosok nem tudnak segíteni, híznak, de nem tudják miért, puffadnak, rosszul alszanak… stb. A tünetek gyógyszeres kezelése helyett a „hiba” keresésében a FOODTEST 200+ vizsgálat a segítségükre lehet. Én a családban ajánlottam, akiknek a súlya nem nőtt, a hasa viszont igen, s a teszt meg is erősítette a feltételezésünket. Ha a kezében az eredmény, könnyebb lemondani alapvető élelmiszerekről, mintha a cél mindössze a "reform" étkezés.

Az egyetlen megjegyzés, hogy a hajdinát mindenki ilyen néven, nem a régi, népies nevén ismer. Ez nekem az első teszt után azt okozta, hogy folyton fogyasztottam a bulgur helyett, mert úgy gondoltam, hogy amit nem ismerek, azt nem is vehettem, így nem is ehettem.

Dr. Cz.N.E. (2015. 10. hó)

fáradtság, ízületi panaszok, alvási zavarok, elhízás, ízületi problémák 

 


Több éve szenvedtem ízületi panaszoktól, émelygéstől, étvágytalanságtól. Rendszeresen jártam orvosokhoz, minden utasításukat követtem, de nem javult az állapotom. Megvizsgált háziorvos, reumatológus, pszichológus, gasztroenterológus is. Végül a tünetek alapján gondoltam arra, hogy esetleg ételintolerancia is állhat a háttérben.

A FOODTEST árát sokalltam, de tényleg segített, az emésztést érintő tünetek azóta jelentősen javultak. Korábban is gyanakodtam azokra az élelmiszerekre, amiket a teszt kimutatott: glutén, tej, tojás. Dietetikus által összeállított diétába kezdtem – igaz a gluténmentes étrendet már a vizsgálat előtt  1 évvel elkezdtem. A három hónapig tartott szigorú diéta eredményeként az emésztésem rendbe jött, de az ízületi problémákra ez a diéta eddig nem volt hatással.

 

D.Z. (2014.11.hó)

emésztési problémák, ízületi bántalmak


Mindenféle nyavalya gyötört az elmúlt 5 évben: 7 kilót fogytam, nem tudtam hízni, epés reflux, torokfájás, vállfájdalom, orrfolyás, székrekedés és hasmenés felváltva, alvási zavarok. Senki sem tudta megmondani, hogy mitől vannak a panaszaim, hiába szedtem reflux gyógyszert, vitaminokat, étrend kiegészítőket – semmi sem változott. Jártam háziorvosnál, gasztroenterológusnál, természetgyógyásznál, allergológusnál, de semmire sem jutottam, pedig még a fül-orr-gégészetet is felkerestem.  Kivizsgáltak és megállapították, hogy a csak a mogyoróra vagyok allergiás, tejre, lisztre, tojásra nem. Alapos klinikai vérvizsgálat és endoszkópia kizárta a coliákiás típusú lisztérzékenységet is. A negatív leletek ellenére változatlanul betegnek éreztem magam, pedig a teljes vérképem is szinte tökéletes volt. Egyedül  koleszterinszint volt magasabb a normál értéknél.

Végül úgy döntöttem, hogy – bár a korábbi vizsgálatok kizárták az ételintoleranciát, azért én csináltatok egy FOODTEST-et. Az eredmény azt mutatta, amire gyanakodtam: szinte minden alapélelmiszer pozitív lett: búza, gliadin, tej, kazein, tojás, borsó, bab, az összes olajos mag, amelyek közül a mogyoró a legrosszabb értékű, arra allergiás is vagyok.

Leginkább a kukorica, a szezámag, a lenmag és a hajdina lepett meg, ezekre nem is gyanakodtam, s elég sokat fogyasztottam belőlük. A tej magas értéke is meglepő volt.

Dieteikus segítségét kértem emailen, aki gyorsan válaszolt és részletesen leírta, hogy mik a lehetőségek ilyen sok pozitív élelmiszer esetén.  Teljesen kihagytam az étrendemből a tejtermékeket, még a vajat is, minden gluténes gabonát, kukoricát, hajdinát, tojást, az összes olajos magot, borsót és babot.

Három hónap után javult érezhetően a helyzet gyakorlatilag minden téren: 1 kg-ot híztam, sokat javult az epés reflux, már nem szedek rá gyógyszert. Megszűnt a torokfájás, az orrfolyás, a hasmenés, a székrekedés és az állandó fáradtság is. Sokat enyhült a vállfájdalom és sokkal jobban alszom.

Mindenkinek javaslom a FOODTEST elvégzését, akit allergia és coliákiás lisztérzékenység vizsgálaton negatívnak nyilvánítottak, jó a vérképe és mégis rosszul érzi magát. Én hiába jártam természetgyógyásznál, biorezonancia vizsgálaton, az teljesen más eredményt adott, mint a FOODTEST. A biorezonanciás diétát egy évig csináltam, de csak minimálisan javultam, a FOODTEST utáni diéta azonban három hónap után jelentős javulást hozott.

Örülök, hogy van ez a lehetőség, nem olcsó, de a táplálék kiegészítők és a vitaminok sem azok, főleg, ha nem szívódnak fel, azaz hiába szedi őket az ember.

Most már lazítok a diétán, de csak lassan és fokozatosan. Remélem, hogy hízok még, s teljesen meg fogok gyógyulni a refluxból és a vállfájásból is.

P.né V.E. (2014.07.hó)

emésztési zavarok, súlyproblémák, ízületi problémák, autoimmun reakciók


Gyomor, bőr, és egyéb problémáim évek óta gyötörtek, számos orvosi vizsgálatom volt, allergia vizsgálatokon is voltam, de nem találtak semmi kiemelkedő problémát! A FOODTEST azonban nagyon magas értékeket mutatott ki, a gabona, tej, és egyéb összetevőkre vagyok intoleráns. Ezek elhagyása után teljesen megszűntek a panaszaim!

 

Az elmúlt években háziorvosnál, belgyógyásznál, bőrgyógyásznál, endokrinológusnál, reumatológusnál, gasztroenterológusnál, sőt még természetgógyásznál és homeopathiás szakembernél is jártam. Már majdnem feladtam, amikor az interneten találkoztam ezzel a lehetőséggel. A teszt eredménye kicsit meglepő volt, hisz korábban a belgyógyászati és allergia vizsgálatok semmit sem mutattak ki. Azóta már több családtag is elvégeztette a FOODTESTET és 100 %-ig megoldódtak a problémák!

 

Nagyon gyorsan lezajlott az egész, kezdve az időpont kéréstől, a lelet megérkezéséig! Ill. meglepő módon, az ajánlott dietetikus kolléganő, nagyon profin és részletesen tájékoztatott emailben az elküldött leleteredmények után! Neki is nagyon köszönjük, igaz utána is megköszöntük a segítséget!

 

A szakember által összeállított diétába kezdtem, kihagytam az étrendből 3 hónapig: gabona félék, minden fajta tejszármazék (nem csak a laktózmentes, hanem az összes) élesztő, 1-2 zöldségféle, cukor, késztermékek.

 

A gyomorproblémák megszűntek, bőr allergiás panaszok tompultak, fogyás elkezdődött, pszichés közérzet jobb lett!

 

Mivel én előtte már végigjártam az összes lehetőséget, a kórházi-orvosi rendszertől, a magán orvos rendszerig, az alternatív lehetőségekig, de sehol nem tudták egyértelműen megmondani mi bajom lehet, örülök, hogy a FOODTEST mellett döntöttem! Ez plusz egy lehetőség, esély, és hátha másnak is ezen múlik a változás, javulás, gyógyulás:)

 K.L. (2014.05.hó)

gyomor problémák, bőr- és allergiás panaszok, túlsúly


Bőrproblémák Emésztési zavarok Rendszeres fejfájás Súlyproblémák Autoimmun reakciók Izületi bántalmak