Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/digieinf/public_html/foodtest.old/fuggvenyek.php on line 2
Foodtest - Pácienseink tapasztalatai
HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Pácienseink tapasztalatai

Mások tapasztalatai Önnek is útjelzők lehetnek

Sok-sok beszámoló gyűlt már össze pácienseinktől arról, hogy milyen sokféleképp próbálták diagnosztizálni tüneteiket a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálat előtt.

Örömmel írják meg nekünk, hogy panaszaik a vizsgálat eredményeinek ismeretében megkezdett diéták hatására enyhülnek, és végre jól érzik magukat a bőrükben!

Nézze meg Ön is, hogy milyen előzményekről számolnak be pácienseink, és milyen eredményeket értek el mára!

Ha Ön a saját tüneteit nem találja egyik kategóriában sem, akkor használja a szabad szavas keresőt!

 Kisfiamnak hasmenése és ekcémája volt, de az allergia vizsgálat semmit nem mutatott ki. Önöknél jártunk, azóta tartjuk a tejfehérje-mentes diétát, sokkal jobban van a kisfiam, és az orvosok is elfogadták az Önök eredményét. Korábban voltunk gasztroenterológusnál, allergológusnál, bőrgyógyásznál. A kórházi allergiavizsgálat nem hozott eredményt, de mi gyanakodtunk a tejfehérjére, tojásfehérjére és gluténre is. A FOODTEST 200+ nagyjából ezt mutatta. A lelet alapján szakember által összeállított diétába kezdtünk, eszerint 1 évig kell tartani a gluténmentes étrendet, 2-3 hónapig a tej és tojásmentest. Már néhány hét után érzékelhető volt a pozitív változás, a kisfiam súlya nőtt, eltűnt az ekcémája, és ritkábban megy a hasa is!

 

 

S.Á.V. (2016.05. hó)

ekcéma, hasmenés, súlyprobléma


Minden nap olyan farkaséhség tört rám, hogy ha nem ettem azonnal valamit, csillapíthatatlan fejfájásom lett.  Ez azért is volt borzasztó kellemetlen, mert egy rendes étrend mellett körülbelül másfél óránként történt. Egy élelmiszermérnök ajánlotta a FOODTEST 200+ vizsgálatot.  Az lepett meg leginkább, hogy milyen sok ételt nem ehetek. Dietetikus és élelmiszermérnök által összeállított diétába kezdtem, tejet, búzát, agar-agart, tojást és ezer másik dolgot kellett kihagynom az étrendből. Gyakorlatilag a diéta kezdésének másnapján már éreztem a változást, soha azóta nem tört rám farkaséhség és teljesen elmúlt a fejfájás is. Mellesleg fogytam 4 kg-ot úgy, hogy változtattam semmi máson. Ezt én külön ajándékként élem meg. Szerintem mindenképp érdemes ezt a vizsgálatot elvégeztetni, én több ismerősömet, barátomat és a férjemet is elküldtem már Önökhöz.

K.E. (2016.02. hó)

emésztési panaszok, fejfájás, súlyproblémák


Korábban nem gondoltam volna, hogy attól is lehetek sovány, amit megeszek. Rendszeres hasmenéssel küzdöttem és nem tudtam hízni, hiába ettem meg mindenféle ételt. Más már rég elhízott volna, ha annyit evett volna, mint én. Gasztroenterológushoz fordultam, mert azt hittem valamilyen komoly gond lehet az emésztőrendszeremmel, de a vizsgálatok semmit sem mutattak ki, ezért gondoltam úgy, hogy talán valamilyen ételt nem bír a szervezetem. A FOODTEST vizsgálat kimutatta, hogy érzékeny vagyok a tejre, tojásra, hüvelyesekre, gyümölcsökre, burgonya keményítőre és még elég sok mindenre, közte volt a glutén is. A diétás tanácsok alapján összeállítottam az új étrendet, nem mondom, hogy könnyű volt betartani, de a 3 hónapos diéta alatt sokkal jobban voltam. Aztán elkezdtem visszaépíteni az egyes ételeket, van, ami már semmilyen tünetet nem okoz, de van, amit még mindig érdemes kerülni. A lényeg, hogy most már legalább pontosan tudom, miből kell óvatosan, vagy kevesebbet ennem, és hízni is tudtam néhány kilót.

 

B.T. (2016.02.hó)

emésztési panaszok, súlyproblémák


Táplálkozási problémákra eredeztetett meddőség lehetősége merült fel. Orvosi javaslatra kértem a FOODTEST 200+ vizsgálatot, a nőgyógyász ajánlotta. Minden pozitív eredmény meglepett, hiszen nem éreztem problémásnak az általam fogyasztott ételek összetételét. A tejet, tejtermékeket, búzalisztet, árpát, narancsot, tojásfehérjét, zellert és kukoricát 3 hónapig nem fogyasztottam . A diétámat a FOODTEST dietetikusának segítségével állítottam össze. Már 1 hónap után éreztem változást, de mivel nekem nem voltak korábban jól leírható panaszaim, így más jellegű eredménye volt a diétának.

Kiegyensúlyozottságot adott, kevésbé idegesítettem fel magam a hétköznapokban. Fogytam is, de nem betegesen, hanem pont ott ahol esetleg kellett volna. Bízom benne, hogy hamarosan a nőgyógyászati problémák tekintetében is eredményt hoz. Mindenképpen javaslom a teszt elvégzését bárkinek - még olyanoknak is akinek a klasszikus tünetei nincsenek, de pl. fáradékony, vagy fogyni szeretne, hiszen nem árt tisztában lenni vele, hogy milyen élelmiszerek azok, amik a legkönnyebben emészthetők a szervezet számára.

Én a 200+os teszten vettem részt, de ha van rá mód, célszerűnek tartanám bevezetni olyan szűkített - egy élelmiszer csoportra vonatkozó tesztet, ami pénztárcakímélő, ha valaki a 40-es, Food Detectivet végzi el, és látszik, hogy pl. a tejfélék pozitívak, akkor ne kelljen a 200+-t megcsináltatnia, hanem pl. csak a tejfélékre tudjon egy átfogó szűrést végeztetni kedvezőbb árért.

S.E. (2016. 01. hó)

meddőség, ingerültség, súlyproblémák

 


Megnőtt a pocakom, puffadtam és a testsúlyom is növekedett – így a feleségem jó tapasztalata alapján döntöttük el, hogy ellenőriztetem magam a FOODTEST-tel. Azt gondoltunk, ogy nagy gond nem lehet, de ha egyszer egyikünk úgyis diétázik, nekem is könnyebb elhatároznom magam, ha az derül ki, hogy valamiről a saját érdekemben le kell mondanom.

A glutén érzékenység határán lenni, ez volt a legmeglepőbb! Azt hittem, csak a nejem érzékeny, én ehetek, amit csak akarok. Hogy nemcsak a búzakenyérről, de még a tönkölybúzáról és hasonlókról is le kell mondanom, erre nem számítottam. Azt gyanítottuk, hogy a puffadás a búzatermékek fogyasztása miatt van, de csak a búzára gondoltunk. A FOODTEST 200+ vizsgálat után a dietetikusuk tanácsadását kértük, főleg, hogy a glutén érzkenység határán levő állapottal segítsen mit kezdeni. Nagyon hasznos, jó tanácsokat kaptunk tőle e-mailen. Gyorsan, szakszerűen válaszolt.

Miután a feleségemnek már volt tapasztalata, így összeállítottuk a diétás étrendet, így kihagytuk a búza, tönkölybúza, durumbúza termékeket és nagyon odafigyeltünk a konzerváló anyagokra.

Nemhogy megállt a súlynövekedés, két hét után csökkenni kezdett! Két hónap alatt kb 3-4 kilót fogytam éhezés nélkül és a pocakom visszahúzódott. Én nagyon is ajánlom a FOODTEST-tet, akár gyanú áll fenn, hogy valamilyen érzékenység vagy intolerancia lehet a háttérben, akár csak önmagunk ellenőrzésére és megnyugtatására!  Aki ahelyett, hogy odafigyelne magára, ettől betegségtudatba süppedne, annak nem ajánlom, aki viszont ismét fogyni szeretne, kevésbé akar fáradékony lenni, kellemetlen tünetektől szeretne komolyan megszabadulni, azoknak feltétlenül!

 Cz.L. (2015.11.hó)

puffadás, súlyproblémák, fáradékonyság 


Már évek óta küzdöttem a kezemen lévő kiütésekkel, amelyek hol eltűntek, hol előjöttek. Senki sem tudta az okát! Voltam háziorvosnál, természetgyógyásznál is. Az egyik ismerősöm ajánlotta a FOODTEST 200+ vizsgálatot, kíváncsi lettem. Az eredmény erősen meglepett, mert bár tejet nem fogyasztok évek óta, a sajtokat imádom! A glutén magas pontértéke is meglepetés volt! Az eredmény után természetgyógyásszal, allergológussal és dietetikussal is egyeztettem, aki sok mindenre rávezetett. Végül összeállítottam magamnak egy diétát, amit három hónapig tartottam. Elmúltak a kiütések, sokkal jobb a közérzetem és fogytam is, jó sokat!

Sajnos, sokan nem tudják azt, milyen ételcsoport okozza azokat a tüneteket, amelyek a rossz közérzetüket okozza. Állítólag 10 emberből 2 gluténérzékeny és nem is tud róla... Javasolom is mindenkinek a FOODTEST-et!

 

B.l. (2015. 11 hó)

bőrproblémák, kiütések, ekcéma, súlyproblémák


Két éve fennálló haspuffadás, hasfájás, fáradtság, izületi panaszok, alvási zavarok miatt csináltattam meg a vizsgálatot. A panaszaimmal voltam gasztroenterológusnál, természetgyógyásznál, belgyógyásznál is, de semmit sem találtak.

Korábban is végeztettem egyet és odafigyelve az abban kimutatottakra jobban éreztem magam, 16 kg-ot fogytam fél év alatt, fogyókúra nélkül. Így most is a FOODTEST 200+ vizsgálatot kértem. Most olyan ételintolerancia is kijött, amiről nem is tudtam, hogy fogyasztom, mert adalékanyag. A dietetikus szakvéleménye a maradék kétségeket is eloszlatta, így elkezdtem a diétát. A búza termékek teljes elhagyása, tejtermékek részleges visszavétele a teljes elvonás után, odafigyelés az E-konzervált termékekre, tojás teljes elhagyása továbbra is – már egy hét elteltével jelentkezett a javulás!

Mindenkinek javaslom! Akiknek az orvosok nem tudnak segíteni, híznak, de nem tudják miért, puffadnak, rosszul alszanak… stb. A tünetek gyógyszeres kezelése helyett a „hiba” keresésében a FOODTEST 200+ vizsgálat a segítségükre lehet. Én a családban ajánlottam, akiknek a súlya nem nőtt, a hasa viszont igen, s a teszt meg is erősítette a feltételezésünket. Ha a kezében az eredmény, könnyebb lemondani alapvető élelmiszerekről, mintha a cél mindössze a "reform" étkezés.

Az egyetlen megjegyzés, hogy a hajdinát mindenki ilyen néven, nem a régi, népies nevén ismer. Ez nekem az első teszt után azt okozta, hogy folyton fogyasztottam a bulgur helyett, mert úgy gondoltam, hogy amit nem ismerek, azt nem is vehettem, így nem is ehettem.

Dr. Cz.N.E. (2015. 10. hó)

fáradtság, ízületi panaszok, alvási zavarok, elhízás, ízületi problémák 

 


Ekcéma, haspuffadás, gyomorégés, mellkasi fájdalmak, fáradékonyság – ezek voltak a legjellemzőbb tüneteim. Korábban már mindent kipróbáltunk, voltam háziorvosnál, természetgyógyásznál, bőrgyógyásznál, belgyógyásznál is. Soha nem gondoltunk ételintoleranciára, de mivel mar semmi más nem segített, szerettünk volna minden lehetőséget kizárni.

Nagyon meglepődtem a tej és a tojás magas értékén. A mindennapi étrendem alapja volt ez a két étel és nem gondoltam volna, hogy ez a problémám fő okozója. A teszt eredmény kézhez vétele után egyszerűen kizártam az étrendemből ezeket az ételeket és azonnali javulást éreztem. Ezért nem volt szükség további segítségre. Azért a diétát szakember állította össze, 3 hónapig tartottam. Szinte az első perctől jobban vagyok, 3 hónapja ekcéma mentes a bőröm, visszanyerte az eredeti állapotát és nincs több elváltozás. 3 hét alatt 5 kilós fogyást tapasztaltam és a fáradékonyság is elmúlt. Nem volt több mellkasi panaszom a diéta elkezdése óta.

Nagyon elégedett vagyok a teszttel és az ott dolgozók munkájával. Mindenkinek javaslom a teszt elvégzését, akiknek megmagyarázhatatlan panaszai vannak, vagy nem találják panaszaikra a megoldást. Egy egyszerű vizsgálattal megváltoztathatják egész életvitelüket. Köszönöm a FOODTEST-nek!

B.J. (2015.10. hó)

ekcéma, bőrpanaszok, haspuffadás, mellkasi fájdalmak, gyomorproblémák, fáradékonyság


Kisfiammal állandó huruttal, orrfolyással, légszomjjal és légúti allergiás tünetekkel jártunk orvostól-orvosig. A gyermekünk három éves korától egyre súlyosabb tüneteket produkált, majd a súlya is csökkenni kezdett. Voltunk háziorvosnál, pulmonológusnál, allergológusnál, audiológián, végül a gyermek gasztroenterológus javasolta, hogy végeztessünk ételintolerancia vizsgálatot.

A FOODTEST 200+ vizsgálat szerint a gyerek a tojásra, gluténre és a tejre is érzékeny. Bár a tejtermékekre mi is gyanakodtunk, a gluténre nem is gondoltunk.

A FOODTEST kollégái nagyon készségesek voltak, a lelettel szakemberhez fordultunk, aki segített a diétát összeállítani. A légúti tünetek sokat javultak, szerencsére ismét növekedésnek indult a gyerek, bár a súlya még nem gyarapodott, de az eddigi javulás mindenképp biztató.

Mindenkinek javaslom a FOODTEST 200+ vizsgálatot, aki évek óta jár orvostól-orvosig és gyakorlatilag sehol sem talál megnyugtató választ a problémákra, amik sokszor laikus számára nem is tűnnek összefüggőnek.

 

K.Zs. (2015.09.hó)

autoimmun reakciók, légúti panaszok, súlyproblémák


Haspuffadással, gyakori hasfájással, folyamatos kimerültséggel küzdöttem és a fogyókúra ellenére gyarapodott a testsúlyom. Bár jártam gasztroenteorológusnál, de a FOODTEST-re az internetek találtam rá. Olyan megoldást kerestem, amihez nem szükséges beutaló, hamar megvan az eredménye és a lehető legszéleskörűbb, mivel nem tudtam leszűkíteni, mi mindent kellene egyesével tesztelni.

A búzára gyanakodtam, de a tejre sohasem gondoltam volna. A saját magam által összeállított étrendből elhagytam a búzát, árpát, tej és tejtermékeket, tojást és próbáltam minden mást is csökkenteni, ami a FOODTEST-en pozitív érték volt. Három hónap után a hasam sokkal kisebb lett, fogytam és nem vagyok folyton fáradt, jobb a közérzetem.

 

(C.N.E) 2015.03.hó 

puffadás, emésztési- és súlyproblémák, kimertültség

 


Bőrproblémák (akne, kiütés) puffadás, fejfájás és súlyproblémák miatt döntöttem a FOODTEST mellett. Korábban többször voltam háziorvosnál, gasztroenterológusnál és dietetikusnál is, de az eddigi diéták egyáltalán nem használtak.

Több ismerősöm is ajánlotta a FOODTEST-et, aki kipróbálta, megerősített abban, hogy a teszt alapján betartott diéta hatására enyhülni fognak a panaszok. Így is lett! 2 hónap után csökkentek a bőrproblémák, ritkábban fájt a fejem, 3 hónap után pedig csökkent a puffadás és némi fogyás is tapasztalható, illetve az általános közérzetem jobb lett.

Nagyjából azt az eredményt kaptam a teszt során, amire gyanakodtam, de a magas értékek megleptek. Egy vagy két élelmiszer volt, amire nem gondoltam, hogy problémát okozhat, de azokat szerencsére ritkábban fogyasztom, ezért nem jelent gondot azok elhagyása.

Teljesen átalakítottam az étrendemet, a tehéntejet és az abból készült ételeket, a búzalisztet, babot, borsót, szóját és élesztőt kellett kiiktatni.

Szakember által összeállított diétába kezdtem, nagyon kedves volt a dietetikus, csak pozitív tapasztalataim voltak a tájékoztatást illetően, a kérdéseimre is pontos választ kaptam.

Csak ajánlani tudom a FOODTEST-et, mert egy teszt elvégzése után most már pontosan tudom, hogy mely élelmiszereket kell elhagyni vagy csökkenteni az étrendből. Tudom azt, hogy melyeket lehet fogyasztani, az ezekre való átállás nem kellemetlen, hanem csak több szervezéssel/gondolkodással jár. Korábban az összeállított diéták tartalmaztak olyan élelmiszert, amire nem jól reagált a szervezetem, ezekről persze akkor még nem tudtam, és mindig idegesített, hogy szinte alig eszem, mégsem érem el az elvárt eredményt. Ennek a tesztnek eredménye segít abban, hogy következetesen betartsam az új étrendet.

 

P.A. (2014.08. hó)

fejfájás, súlyproblémák, bőrproblémák, emésztési zavarok


Mindenféle nyavalya gyötört az elmúlt 5 évben: 7 kilót fogytam, nem tudtam hízni, epés reflux, torokfájás, vállfájdalom, orrfolyás, székrekedés és hasmenés felváltva, alvási zavarok. Senki sem tudta megmondani, hogy mitől vannak a panaszaim, hiába szedtem reflux gyógyszert, vitaminokat, étrend kiegészítőket – semmi sem változott. Jártam háziorvosnál, gasztroenterológusnál, természetgyógyásznál, allergológusnál, de semmire sem jutottam, pedig még a fül-orr-gégészetet is felkerestem.  Kivizsgáltak és megállapították, hogy a csak a mogyoróra vagyok allergiás, tejre, lisztre, tojásra nem. Alapos klinikai vérvizsgálat és endoszkópia kizárta a coliákiás típusú lisztérzékenységet is. A negatív leletek ellenére változatlanul betegnek éreztem magam, pedig a teljes vérképem is szinte tökéletes volt. Egyedül  koleszterinszint volt magasabb a normál értéknél.

Végül úgy döntöttem, hogy – bár a korábbi vizsgálatok kizárták az ételintoleranciát, azért én csináltatok egy FOODTEST-et. Az eredmény azt mutatta, amire gyanakodtam: szinte minden alapélelmiszer pozitív lett: búza, gliadin, tej, kazein, tojás, borsó, bab, az összes olajos mag, amelyek közül a mogyoró a legrosszabb értékű, arra allergiás is vagyok.

Leginkább a kukorica, a szezámag, a lenmag és a hajdina lepett meg, ezekre nem is gyanakodtam, s elég sokat fogyasztottam belőlük. A tej magas értéke is meglepő volt.

Dieteikus segítségét kértem emailen, aki gyorsan válaszolt és részletesen leírta, hogy mik a lehetőségek ilyen sok pozitív élelmiszer esetén.  Teljesen kihagytam az étrendemből a tejtermékeket, még a vajat is, minden gluténes gabonát, kukoricát, hajdinát, tojást, az összes olajos magot, borsót és babot.

Három hónap után javult érezhetően a helyzet gyakorlatilag minden téren: 1 kg-ot híztam, sokat javult az epés reflux, már nem szedek rá gyógyszert. Megszűnt a torokfájás, az orrfolyás, a hasmenés, a székrekedés és az állandó fáradtság is. Sokat enyhült a vállfájdalom és sokkal jobban alszom.

Mindenkinek javaslom a FOODTEST elvégzését, akit allergia és coliákiás lisztérzékenység vizsgálaton negatívnak nyilvánítottak, jó a vérképe és mégis rosszul érzi magát. Én hiába jártam természetgyógyásznál, biorezonancia vizsgálaton, az teljesen más eredményt adott, mint a FOODTEST. A biorezonanciás diétát egy évig csináltam, de csak minimálisan javultam, a FOODTEST utáni diéta azonban három hónap után jelentős javulást hozott.

Örülök, hogy van ez a lehetőség, nem olcsó, de a táplálék kiegészítők és a vitaminok sem azok, főleg, ha nem szívódnak fel, azaz hiába szedi őket az ember.

Most már lazítok a diétán, de csak lassan és fokozatosan. Remélem, hogy hízok még, s teljesen meg fogok gyógyulni a refluxból és a vállfájásból is.

P.né V.E. (2014.07.hó)

emésztési zavarok, súlyproblémák, ízületi problémák, autoimmun reakciók


Kislányom 4 éves lesz ősszel, kisbabaként is nagyon hasfájós volt , de a legtöbb panasz és probléma 2,5 éves korában kezdődött. Állandó gyomor- és hasfájás,fogyás ( súlygörbéje ellaposodik), étvágytalanság nehezítették meg mindennapjainkat.Az vizsgálat eredményéből kiderült ,hogy tej, tojás, mogyoró, káposzta, nektarin érzékenysége van. Igénybe vettem a  dietetikusuk segítségét. Nagy segítség volt, hogy leírta milyen liszteket használhatok a diéta során. Nem is gondoltam, hogy ennyiféle liszt létezik, csak a kukorica- és a rizslisztről hallottam. A tejmentes étkezés hatására sokat javult refluxos tünetei és nem jött vissza a savó a fülbe, így nem volt szükség beültetni a tubust a fülébe.Sajnos a köldök körüli fájdalom még megvan, mert nem tudjuk a gluténmentes diétát pontosan tartani.Én mindenkinek javasolnám a tesztet,akinek gyomor és bélrendszeri gondjai vannak, mert sajnos biztos, hogy előbb vagy utóbb kialakul az ételintolerancia.

Mészáros Blanka (2013 09.hó)

Emésztési zavarok: hasfájás, gyomorfájás , Súlyproblémák: fogyásPuffadás, hízás, erős gyomor savasodás keserítették meg mindennapjaimat.

Ismerősöm hasonló tünetekkel kiváló eredményt ért el a tesztet követő diéta alkalmazásával. Azt mondta, hogy a diéta alkalmazásával jött rá arra, hogy a puffadás és a szelek ismeretlen fogalmak is lehetnek. Nála ezek a jelenségek teljesen eltűntek.

A FOODTEST leletem kézhezvétele után glutén és élesztőmentes diétába kezdtem.

Amikor teljes mértékben betartom teljesen tünetmentessé (savasodás, puffadás, hízás) válok és sokkal jobban alszom, valamint energikusabb is vagyok.

Kiüdült, hogy 37 évesen semmit sem tudtam arról, hogy milyen ételeket fogyaszthatok, sőt ezek után édesanyámról - aki 63 éves - szintén kiderült, hogy lisztérzékeny. Soha nem tudta korábban miért vannak gyomorpanaszai.  
Tamásy András (2013.03.hó)

Emésztési zavarok: puffadás, gyomorsav ,Súlyproblémák: hízás


2011 -ben kezdődtek kellemetlen tüneteim. Egy éven keresztül fájt a hasam, hasmenésem volt , 14 kg-ot fogytam. Orvosról orvosra jártam,de sajnos nem derült fény problémáim okára. Végső elkeseredettségemben keresgélni kezdtem az interneten és ott találtam a FOODTEST ételintolerancia vizsgálatra. Az eredmény kézhezvétele után glutén és lakt?z  mentes diétába kezdtem. A diéta tartása mellett tüneteim enyhültek, a hasmenés megszűnt.

Baron Alexandra (2013.01.hó)

Emésztési zavarok: hasfájás, súlyproblémák


Súlyproblémám volt, és bármit próbáltam az elmúlt 10 évben,  nem sikerült lefogynom, sőt folyamatosan híztam. kb: +15-18 kg felesleg volt rajtam. A Foodteszt elvégzése után elhagytam azokat az ételeket, melyeket a teszt pozitív tartományba sorolt. 2 hónap alatt 10 kg-ot sikerült leadnom, és most nagyon jól érzem magam.
Gál Bettina (2012. 08. hó)

Súlyproblémák: elhízás


Bőrproblémák Emésztési zavarok Rendszeres fejfájás Súlyproblémák Autoimmun reakciók Izületi bántalmak