HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Emésztési problémákra is jó a köhögéscsillapítóként ismert csodaszer!

A kígyófűnek is nevezett lándzsás útifűről általában a gyógyszeres üveg és a sötét szirup jut eszünkbe, köhögéscsillapító szirupként ismerjük, pedig sokkal több gyógyhatása van a fehér virágú gyógynövénynek.

Elsősorban köptetőként alkalmazzuk, nagyon erős gyulladáscsökkentő és nyákoldó hatásának köszönhetően. Hatékony segítséget nyújt az influenza szezon idején a köhögés és torokfájás megszüntetésében.

Nem árt tudni, hogy a gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően fej- fül- és fogfájásra is alkalmazható. Őseink már évszázadokkal ezelőtt kitapasztalták, hogy a lándzsás útifű hatékony sebgyógyító, akár égési sebekre, csípésekre is jó. Emellett segít az emésztési zavarok helyreállításában, csökkenti a gyomorégést, vérzéscsillapításra is alkalmas!

A lándzsás útifűvel főleg árokparton, rétek és legelők szélén találkozhatunk. Bár leveleit magunk is leszedhetjük és száríthatjuk, de aki bizonytalanabb növényismerettel rendelkezik, inkább a szárított verziót keresse a patikákban. Abból főzetet, teát, szirupot és krémet is készíthet.