HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Fahéjat a gyomorbántalmakra, puffadásra!

Minden konyhában megtalálható, átlagos, szinte mindennapos fűszer, ám az összetéveszthetetlen íze és illata mellett nem szabad megfeledkezni számos áldásos hatásáról sem! 

A legfrissebb kutatások szerint nagyon hatékony a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében és a diabétesz kezelésében is. 

A fahéj kérge kálciumot, krómot, rezet, jódot, vasat, mangánt, foszfort, káliumot, cinket, továbbá A, B1, B2 és C vitamint tartalmaz, amelyeknek fontos szerepük van a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében is. Segíti a véráramban lévő szénhidrátokból kivont cukormennyiség szabályozását, de nemcsak a szervezetben lévő alapvető enzimeket aktiválja, hanem arra is ösztönzi sejtjeinket, hogy hatékonyabban reagáljanak az inzulinra. 

Ez a csodafűszer egykor háborúk kiváltója volt, évszázadokkal ezelőtt a grammonkénti ára vetekedett az aranyéval. Több száz éve jegyzik a gyógyhatásait, ma pedig már kutatók bizonyítják, hogy nagyon hatékony az ízületi fájdalmak enyhítésében, csökkenti a koleszterin szintet, megakadályozza a gyomorfekély kialakulását és közismert az antibakteriális hatása is. Nem véletlenül használták a középkori orvosok köhögés, torokfájás, rekedtség gyógyítására. 

S persze nem utolsó sorban afrodiziákumként is megállja a helyét. A fahéjból kivont illóolaj és az ételben, italban elfogyasztott fahéj is serketőleg hat az emberi szervezetre – azt azonban nem árt tudni, hogy allergizálhat, sőt, akár ételintoleranciát is kiválthat.