HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Házi körömvirágkrém bőrproblémák ellen!

A körömvirágból házilag is könnyen készíthetünk krémet, amely megvédi a bőrünket a hideg széllel szemben. Persze télen  csak a szárított verzióhoz juthatunk hozzá. Mégis érdemes megpróbálni, hisz teát, főzetet, tinktúrát és kenőcsöt is készíthetünk belőle.

 

A körömvirág évszázadok óta kiemelkedő helyet foglal el a gyógynövények között, azon gyógynövények közé tartozik, amelyek a rák és a rákszerű daganatok esetén segítenek. Vidéken, mint kerti növényt termesztik, de vadon is előfordul.

Tudományosan igazolt, hogy hatékony ellenszere a daganatoknak, a májbetegségnek, a lábgombának, a visszereknek, vénagyulladásnak, de nagyon jó szolgálatot tesz a gyomor és bélrendszeri betegségek gyógyítása esetén is.

A tea, ha rendszeresen fogyasztjuk, vértisztító hatású, javítja a keringést, tisztító hatású és elősegíti a sebek gyógyulását, gyomorgörcs esetén is hatásos. A körömvirágból készült kenőcs segít a vénagyulladás, visszérfekély, sipoly, égési seb és fagyás esetén, valamint a műtéti hegek is gyorsabban gyógyulnak tőle. Házi kenőcsöt egyszerűen, jó minőségű disznózsírból és a körömvirágból készíthetünk. A felforralt zsírba tesszük a körömvirágot, állni hagyjuk legalább fél napot, majd leszűrjük és az így kapott kenőcsöt felhasználjuk.

 

Érdekesség, hogy régen időjósként tartották számon a körömvirágot. Őseink megfigyelték, hogy ha reggel 7 óra után sem nyitotta ki szirmait, akkor aznap bizony esett az eső.