Jóbarátunk a dió!
A dió jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen. Népi megfigyelések szerint a növények, főleg a gyümölcsök arra a szervre hasonlítanak, amelyikre jó hatással vannak. Ezek alapján a dió az agyunkat táplálja leginkább, persze az kétségtelen, hogy az egész szervezetünkre nagyon jó hatással van, a gyógyszer- és a kozmetikai ipar is számos készítményben hasznosítja.
Nagyon jó ásványi anyag és C, A, E, K vitamin forrás, serkenti az emésztést, normalizálja a koleszterinszintet, tisztítja az ereket, csökkenti a vércukor-szintet, a legújabb kutatások szerint fontos szerepe van a rák megelőzésében.
Nem utolsó sorban: nagyon finom! Vidám hétvégi, családi program lehet a diószedés, diótörés – na és persze a diós süti elkészítése:-)
Sajnos előfordulhat dió intolerancia is, de szerencsére csak nagyon ritkán alakul ki.