HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Puffadást nem csak a bableves okozhat!

„Szeles és nem szeles” ételek – általában így különböztetik meg a háziasszonyok a különböző növényeket. Valóban, a bab, a lencse, a borsó, a káposzta, vagy épp a hagyma – igen gyakran vicceli meg az embert. Azt azonban nem árt tudni, hogy egy teljesen egészséges emésztőrendszert sokkal kevésbé terhelnek ezek az ételek.

Az ételintolerancia szivárgó bélszindrómát és a napjainkban gyakran diagnosztizált irritábilis bélszindrómát is okozhat. Mindkét betegségnek nehezen viselhető tünetei vannak, így például a rendszeres puffadás, váltakozó hasmenés és székrekedés, anyagcsere-zavarok, hasfájdalmak.

A bél szindrómák tüneteit csak kevés gyógyszer képes csökkenteni és teljes gyógyulást nem is ígérnek az orvosok. Általában életmódváltást javasolnak, de a különböző diéták is csak ritkán válnak be, hiszen csak az ételintolerancia mérés nélkül az orvosok sem tudják pontosan, hogy mire érzékeny a beteg a szervezete, vagyis pontosan mely ételek okozzák a kellemetlen reakciókat. A Foodtesttel 226 féle élelmiszerre és összetevőre terjed ki a vizsgálat!