HOTLINE: +36 1 424-0969 info@foodtest.hu Kapcsolat

Szuper gyógynövény, de ételintoleranciát is okozhat!

A sokoldalú ginzeng egyre inkább elismert gyógynövény. Megállja a helyét a koffeintartalmú italok helyettesítőjeként, az egyik legnagyobb előnye, hogy nem növeli a vérnyomást. Ugyanakkor rövid idő alatt is gyorsan feltölt energiával.

A ginzeng gyökerét Ázsiában már 5000 évvel ezelőtt is tonizáló szerként használták, a növényt szinte mitikus erővel ruházták fel az évezredek során, így például az életet meghosszabbító, betegségek ellen védő gyógyszerként és nem utolsó sorban afrodiziákumként tartják nyilván.

A távol-keleti növény gyökerét nem csak a gyógyszeripar, hanem a szépségipar is előszeretettel dolgozza fel. A ginzeng általános szervezeterősítő hatását szakértők is elismerik, így alkalmazható a munkateljesítmény fokozására, a koncentráló képesség növelésére, betegség utáni lábadozásokban, fáradtság, kimerültség esetén, immunerősítésre, érelmeszesedés és szembetegségek ellen.

A növény különlegessége, hogy árnyékban fejlődik, a napsütést nehezen tűri. Idehaza a ginzeng inkább tea, étrendkiegészítő vagy egyéb feldolgozott formában található meg. Ritkán, de előfordulhat az is, hogy valakinek nem bírja a szervezete, így kialakulhat ginzeng intolerancia is.

Itt található a foodtesttel kimutatható étel érzékenységek listája: http://old.foodtest.hu/hu/etelerzekenysegek